Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2009

Dátum: 05.05.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 27. apríla do 3. mája 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1768 udalostí. Medzi nimi bolo aj 172 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov riešili jednotlivé hliadky 794. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu odstavili štyria motoristi. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest zanechalo svoje vozidlá 94 vodičov.

Majitelia psov nerešpektovaním  všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat prispeli do štatistiky mestskej polície 19 krát. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti 21 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 37 krát.

Značne zastúpenými kategóriami porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 140 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 167 priestupkov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 25 krát.

Štatistika mestskej polície za sledované obdobie ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo 148 priestupkov a v pešej zóne zistili hliadky MsP šesť porušení. Pri kontrolách zameraných na výkon taxikárskeho povolania zistili hliadky medzi taxikármi 11 porušení, ktoré odstúpili na ďalšie doriešenie príslušnému správnemu orgánu.

Najviac priestupkov sa stalo na Viedenskej ceste a to 53. Blokovacie zariadenia na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel sa ocitli 544 krát a po odtiahnuté vozidlá si ich majitelia museli zájsť do areálov odťahovacích služieb 111 krát.

Odpočívajúcich zlodejov odhalili kamery mestskej polície

V pondelok popoludní telefonát na tiesňové číslo mestskej polície 159 v Bratislave nasmeroval mestských policajtov na dvoch zlodejov, ktorí zahraničným turistom v blízkosti hradu ukradli dva horské bicykle aj s batožinou. Odpočívajúcich zlodejov zachytila jedna z bezpečnostných kamier na Hlavnom námestí. Na príchod hliadky mestskej polície však zlodeji dlho nečakali a aj s lupom sa pobrali ďalej. Pred hliadkami sa snažili ukryť na Laurinskej ulici, pričom dva horské bicykle na nosičoch ktorých mali okradnutí turisti batohy s osobnými vecami ukryli vo vchode do domu číslo 5. Jedna zo zasahujúcich hliadok mestskej polície vzápätí dvoch 26 a 27-ročných podozrivých Bratislavčanov zadržala a aj s ukradnutými vecami odovzdala na ďalšie riešenie príslušníkom policajného zboru.

Stratená peňaženka našla svojho majiteľa

V strednej časti námestia SNP našla jedna z hliadok mestskej polície v utorok peňaženku s osobnými dokladmi staršieho Bratislavčana. V nájdenej peňaženke bola aj finančná hotovosť a to vyše 200 €. Majiteľa stratených vecí sa podarilo vypátrať a tieto boli zdravotne postihnutému mužovi v popoludňajších hodinách odovzdané. Ako doklady a peňaženku tento muž stratil nevedel ani o sám. Našťastie, k svojmu majiteľovi sa aj vďaka mestským policajtom zo Starého Mesta dostala späť nepoškodená a predovšetkým kompletná.

Pridrahé parkovanie

Zaparkovať motorové vozidlo na čerstvo vysadenom a upravenom trávniku zo strany jeho vodiča si vyžaduje naozaj poriadnu dávku drzosti...Dôkazom toho môže byť počínanie 25-ročného vodiča osobnej Mazdy zo Sninského okresu. Ten si na ulici Jána Smreka v Devínskej Novej Vsi naozaj ťažkú hlavu so zaparkovaním svojho tátoša v pondelok večer naozaj nerobil. Mazdu odstavil rovno na čerstvo upravený trávnik. Pochopiteľne, tento spôsob parkovania nie je zo strany mestskej polície tolerovaný a bol ohodnotený blokovou pokutou vo výške 50 €.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 5.5.2009 / 5.5.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.