Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 17. týždni 2009

Dátum: 28.04.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 17. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 20. apríla do 26. apríla 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2221 udalostí. Medzi nimi bolo aj 275 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli previnenia motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili hliadky mestskej polície 1037. Na vyhradených parkovacích miestach bez oprávnenia parkovať na nich svoje vozidlá zaparkovalo 70 vodičov.

V oblasti porušenia pravidiel verejného poriadku riešili počas týždňa hliadky mestskej polície 46 priestupcov. Na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 11 krát.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 186 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 222 prípadov. Majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 42 nových zistení.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 194 priestupkov a v pešej zóne ich zistili hliadky MsP 17. Pri kontrolách zameraných na výkon taxikárskeho povolania sa taxikári postarali o 18 priestupkov, doriešenie ktorých bude v rámci správneho konania. Na miestne úrady bolo oznámených 10 vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Mikulášskej ulici a to 76. Blokovacie zariadenie si na kolesách svojich nesprávne zaparkovaných vozidiel našlo 624 motoristov a 158 majiteľov motorových vozidiel si muselo po ne zájsť do areálov odťahovacích služieb.

Marketingový ťah nevyšiel

Skutočne netradične sa postavila za pult stánku rýchleho občerstvenia v zoologickej záhrade v sobotu popoludní mladá dievčina. Zákazníkov do stánku lákala sporo oblečená a vraj zo strany kupujúcej mužskej populácie bol o nákup veľký záujem. Návštevníkom, či skôr návštevníčkam zoologickej záhrady sa tento spôsob predaja však nepozdával. Telefonicky na marketingový ťah predávajúcej upozornili mestskú políciu a jedna z jej hliadok predávajúcej uložila príslušnú blokovú pokutu za budenie verejného pohoršenia.

Požiar kontajnerov a suchej trávy

V nedeľu nadránom niekto neznámy na Hrobákovej ulici v bratislavskej Petržalke zapálil niekoľko plechových kontajnerov. Na plamene mestskí policajti upozornili hasičov a tí ich v priebehu niekoľkých minút dostali po kontrolu. Hasiči mali po oznámení mestských policajtov výjazd aj k ďalšiemu požiaru a to na Čachtickú ulicu do Rače. Tu horela v sobotu popoludní tráva.

Stratil kľúče?

Nevedno, či istý Bratislavčan stratil kľúče od vchodu do domu v ktorom býva. Tento problém sa však rozhodol vyriešiť rozbíjaním vchodových dverí na tomto dome. Stalo sa tomu tak v nedeľu nadránom na Nobelovej ulici a svoje konanie tento pán  neskôr vysvetľoval na príslušnom policajnom oddelení.

Opel s rozbitým oknom

Niekto neznámy rozbil v nedeľu večer zadné okno na zaparkovanom vozidle Opel. Strieborné auto zaparkoval jeho majiteľ na Máchovej ulici v Podunajských Biskupiciach. Zničené auto spozorovala jedna z hliadok mestskej polície. Tá následne o udalosti vyrozumela nešťastného majiteľa auta, ako aj príslušné OO PZ.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 28.4.2009 / 28.4.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.