Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2009

Dátum: 15.04.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 6. apríla do 12. apríla 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2143 udalostí. Medzi nimi bolo aj 229 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli previnenia vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov riešili hliadky mestskej polície 926. Na vyhradených parkovacích miestach bez oprávnenia parkovať tu zanechalo svoje vozidlá 101 vodičov. V oblasti porušení zásad verejného poriadku zistili mestskí policajti v sledovanom období 43 priestupkov.

Na telefonáty, v ktorých volajúci upozorňovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 32 krát. Majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 33 nových zistení.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 266 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 145 prípadov. Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo zvolilo 51 motoristov.

Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo počas týždňa 185 priestupkov. Na miestne úrady spracovali jednotlivé OS MsP 12 prípadov nálezu vozidiel vykazujúcich známky autovrakov. Najviac priestupkov sa stalo na Viedenskej ceste a to 81. Na parkoviskách odťahovacích služieb skončilo 115 odtiahnutých motorových vozidiel a 578 vodičov si našlo na kolesách svojich vozidiel blokovacie zariadenie.

Vodiča autobusu zachraňovali mestskí policajti

Vo štvrtok 9. apríla   krátko po 22.00 hod. v Bratislave na Harmincovej ulici smerom k nákupnému stredisku Tesco Lamač začal náhle meniť smer jazdy autobus bratislavského dopravného podniku linky číslo 20. Po niekoľkých metroch nekontrolovateľnej jazdy skončil autobus svoju jazdu v priekope odvodňovacieho kanála. Po náraze sa z autobusu cez jeho stredové dvere snažili dostať von traja cestujúci, ktorí sa v autobuse viezli. Nedarilo sa im to a dvere na autobuse im pomohli otvoriť policajti mestskej polície, ktorí tu v tom čase plnili svoje služobné úlohy. V autobuse sa však nachádzal ešte aj jeho vodič, ktorý po náraze vypadol z kabíny. 53-ročný muž mal poranenú hlavu a bol v silnom šoku. Policajti mu na mieste poskytli preto prvú predlekársku pomoc a neskôr odovzdali do rúk privolaným pracovníkom rýchlej zdravotníckej pomoci. Čo bolo príčinou tejto nehody vyšetruje dopravná polícia, ako sa však vyjadrila jedna z cestujúcich spomínaného autobusu, počas jazdy vodičovi prišlo náhle nevoľno, spadol na volant autobusu a počas jazdy stratil nad ním kontrolu. Traja pasažieri, ktorí sa v čase nehody v autobuse viezli vyviazli z nehody bez zranení.

Chceli si uľahčiť rozoberanie lešenia

Rozoberanie lešenia, ktoré obopínalo jeden z domov na ulici Pod Rovnicami pojali stavbári skutočne svojsky. Z výšky zhadzovali na zem lešenárske dielce a trúbky. Vôbec im pravdepodobne neprekážalo, že v utorok predpoludním môže niekto okolo domu aj chodiť a to už nehovoríme o neporiadku, ktorý touto činnosťou spôsobili. Po zásahu  hliadky mestskej polície bol zodpovedný pracovník vyriešený na mieste uložením blokovej pokuty a lešenári začali lešenie demontovať tak, ako im to ukladá pracovný postup.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 15.4.2009 / 15.4.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.