Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2009

Dátum: 23.03.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 16. marca do 22. marca 2009 preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 2039 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 214 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými na druhej strane boli ale priestupky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých zistili 1117. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia tých, ktorým tieto miesta patria zaparkovalo 69 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky MsP 22 porušení. Na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 35 krát. Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat prispeli do štatistiky 35 krát.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli v priebehu týždňa opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 132 zistení, ako aj požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 60 prípadov.

Štatistika mestskej polície zároveň prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením zistili hliadky MsP počas týždňa 179 priestupkov a v pešej zóne ich bolo 6. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi riešili hliadky 14 krát a na miestne úrady nahlásili 5 vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Najviac priestupkov sa stalo na Viedenskej ceste a to 73. Na nesprávne stojace vozidla nasadili hliadky v priebehu týždňa 673 blokovacích zariadení a po odtiahnuté vozidlá na parkoviská odťahovacích služieb si muselo zájsť 169 vodičov.

Pohroma v paneláku

Do nepríjemného mokrého rána sa zobúdzali niektorí obyvatelia paneláku na Astrovej ulici v pondelok ráno. Byty mali zaplavené vodou, ktorá sa do nich dostávala z prasknutého vodovodného potrubia. Voda vytekala z bytu jednej obyvateľky, ktorá je navyše nepočujúca. Našťastie kľúče od tohto bytu mali jej susedia a tí za prítomnosti hliadky MsP otvorili a vodu odstavili. Následne privolali pracovníkov havarijnej služby a tí prasknuté potrubie opravili.

Mladí narkomani nič nezapierali

Na Námestí slobody v utorok predpoludním jedna z hliadok mestskej polície spozorovala trojicu mladých ľudí znečisťujúcich verejné priestranstvo. Mládenci pred hliadkou zahodili do trávy plastikovú fľašu. Pri prejednávaní priestupku sa 16-ročný Bratislavčan priznal, že má pri sebe marihuanu. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu neoprávneného prechovávania omamných a psychotropných látok bol aj s kamarátmi následne predvedený na najbližšie policajné oddelenie.

Opilcov „ratovali“ záchranári

Vo štvrtok popoludní ležal vo vchode do domu na Budatínskej ulici neznámy muž vo veku 45 až 50 rokov. V dôsledku nadmernej konzumácie alkoholických nápojov sa nevedel postaviť na vlastné nohy a navyše s hliadkou MsP len ťažko komunikoval. Bol navyše aj podchladený, preto ho privolaní záchranári previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice. V nej napokon skončil aj ďalší muž, ktorý v nedeľu neskoro večer si ustlal na chodníku neďaleko frekventovanej Einsteinovej ulice. Tento si pri páde navyše poranil aj hlavu.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.3.2009 / 24.3.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.