Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 11. týždni 2009

Dátum: 16.03.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 11. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 9. marca do 15. marca 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2 205 udalostí. Medzi nimi bolo aj 240 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli viaceré previnenia vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili a riešili hliadky MsP 1 145. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať tu zaparkovali svoje vozidlá piati motoristi. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest zaparkovalo svoje vozidlá 73 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 26 porušení. Na telefonáty poukazujúce na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 22 krát. Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat predovšetkým pri ich venčení doplnili týždňovú štatistiku mestskej polície o 39 nových zistení.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 181 prípadov, ako aj státia motorových vozidiel na cestnej a verejnej zeleni – 80 porušení. V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 202 priestupkov a v pešej zóne ich riešili mestskí policajti 17.

Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 85 priestupcov a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 22 krát.

Najviac priestupkov sa opäť stalo na Viedenskej ceste a to 87. Namontované blokovacie zariadenia na kolesách nesprávne parkujúcich si našlo 654 motoristov a na parkoviskách odťahovacích služieb skončilo po odtiahnutí 158 vozidiel.

Pozor pri výberoch peňazí z bankových automatov!

Pred výberom peňazí z bankomatu sa vyplatí overiť, či na priečinku na vyberanie peňazí nie je namontované falošné prídavné zariadenie. Takéto zlodejské lišty na dvoch bankomatoch v centre mesta odhalila v nedeľu popoludní jedna z hliadok mestskej polície a to na Dunajskej ulici. Na otvoroch slúžiacich na výdaj peňazí týchto bankomatov boli namontované podozrivé hliníkové lišty. Po chvíli sa pri hliadke pristavila zúfalá pani, ktorá krátko predtým nedostala z priečinku na vyberanie peňazí svojich 200 €. Uskutočnený výber jej však esemeskou oznámila banka. Policajti preto privolali kriminalistov, ktorí sa prípadom, ďalej zaoberajú. Zároveň hliadky skontrolovali aj ďalšie bankomaty v okolí,  nič podozrivé na nich však nenašli. Občanom radíme, aby v podobných  prípadoch kontaktovali políciu a príslušnú banku, ktorá bankomat prevádzkuje.

Diviak v Knižkovej doline ohrozoval turistov

V Knižkovej doline v bratislavskej Rači v nedeľu popoludní nič netušiacich ľudí ohrozoval statný 200 kilogramový diviak. Ten sa z lesa dostal až pod amfiteáter. Policajti mestskej polície sa preto okamžite spojili s pracovníkmi poľovného združenia. Diviakovi pravdepodobne bolo už dlho a pobral sa späť do hory. Poľovníci sa pustili po jeho stopách a diviaka neskôr zastrelili. Jeho správanie sa a plachosť napovedali, že mohol byť aj besný. To napokon potvrdí, prípadne vyvráti až jeho veterinárny rozbor.

Nepoučiteľný...

V Krasňanoch na Černockého ulici jazdil vez vodičského oprávnenia 32-ročný muž. Vodičské oprávnenie mu bolo prted časom zadržané a má vyslovený zákaz činnosti. Zrejme ani vysvetľovanie na polícii, prečo teda naďalej jazdí mu nestačilo a o dva dni dal o sebe opäť vedieť v Krasňanoch. V piatok trinásteho nacúval so svojím Mercedesom do hliadkového vozidla mestskej polície a toto poškodil. Okrem škody, ktorú spôsobil, bude mať čo vysvetľovať aj pred policajným orgánom. Dopustil sa totiž viacerých protiprávnych konaní a na takéto  pamätá aj trestný zákon.

V piatok trinásteho

Trináska v kalendári, ktorá v marci pripadla na piatok sa stala žiaľ, osudnou pre 53-ročného bezdomovca v Petržalke. Toho našla hliadka mestskej polície sediac vo vyhodenom starom kresle pri kontajnerovom stojisku na Ambroseho ulici. Muž nejavil známky života, čo potvrdili aj privolaní záchranári. Blízko k smrti mal aj ďalší podchladený bezdomovec v pondelok v noci na Ďurgalovej ulici. Pohyboval sa pomocou invalidného vozíka. Ošetrenie zo strany záchranárov odmietol, dočasnú strechu nad hlavou však našiel v útulku De Paul, kam bol následne prevezený.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 17.3.2009 / 17.3.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.