Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2009

Dátum: 09.03.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 2. marca do 8. marca 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2091 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 219 prípadov, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto porušení zistili hliadky mestskej polície 1066. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto boxov svoje vozidlá zaparkovalo 138 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky MsP 19 priestupkov, na telefonáty v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali počas týždňa 16 krát.

Začne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 106 zistení, ako aj priestupky, ktoré sa stali v zóne s dopravným obmedzením – 204 prípadov, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 104 zistení. Na trávnatých plochách svoje vozidlá zaparkovalo 77 vodičov.

Majitelia psov pri ich venčení porušili všeobecne záväzné nariadenia týkajúce sa podmienok chovu domácich zvierat 31 krát, prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 11 krát. Na miestne úrady odstúpili jednotlivé OS MsP 7 prípadov nájdenia vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Blokovacie zariadenia sa na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel objavili v 737 prípadoch a v areáloch odťahovacích služieb skončilo po odtiahnutí 148 motorových vozidiel. Najviac priestupkov sa stalo na Viedenskej ceste a to 73.

 Pätica mladých ľudí mala čo vysvetľovať

V utorok krátko pred desiatou hodinou večernou pri hliadkovej činnosti na Betliarskej ulici pri čističke odpadových vôd spozorovala jedna z hliadok mestskej polície zaparkované osobné motorové vozidlo Ford. Pri aute bol jeho 26-ročný majiteľ, ako aj ďalší štyria mladí ľudia vo veku 21 až 26-rokov. Pri aute boli zároveň veci, ktoré sa používajú pri užívaní omamných látok. O prípade preto policajti vyrozumeli príslušné pracoviská policajného zboru a pätica podozrivých skončila po predvedení na policajnom oddelení. Pri aute sa okrem iného našlo aj igelitové vrecúško s obsahom neznámej sušenej rastliny. Neskôr sa ukázalo, že to bola marihuana.

 Hlavou výklad neprerazil

Zvykne sa hovoriť, že hlavou človek múr neprerazí. V prípade sklenenej výplne výkladu je to ale teoreticky možné. Dôkazom toho môže byť počínanie mladého Bratislavčana, ktorý sa rozhodol v piatok večer vyskúšať pevnosť skla tvoriaceho výklad na Ventúrskej ulici vlastnou hlavou. Nepodarilo sa mu to, výklad jeho úderom odolal, no mladíka do nemocnice odviezla privolaná sanitka. Bol značne pod vplyvom alkoholu.

Muž sťažujúci sa na bolesti nôh napokon skončil v nemocnici

Neznámeho muža, ktorý sa sťažoval na bolesti nôh našla ležať na zemi  hliadka mestskej polície v nedeľu večer na Svidníckej ulici neďaleko areálu STARZ. Tento muž sa nevedel postaviť na vlastné nohy, v čom mu značne bránil predtým skonzumovaný alkohol. Navyše sa posťažoval, že nedávno bol operovaný. Po prevoze sanitkou skončil v Ružinovskej nemocnici.

Deti našťastie otvorenú elektrickú rozvodňu neobjavili

V sobotu na Tupolevovej ulici v Petržalke číhala na zvedavé deti otvorená elektrická rozvodňa, ktorá bola pod napätím. Našťastie, táto neušla pozornosti jednej z hliadok mestskej polície. Tá o nebezpečenstve okamžite informovala pracovníkov dispečingu verejného osvetlenia. Tí zabezpečili uzatvorenie rozvodne tak, aby sa do jej útrob nepovolané osoby nedostali.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 10.3.2009 / 10.3.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.