Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2009

Dátum: 03.03.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 23. februára do 1. marca 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1777 udalostí. Medzi nimi bolo aj 274 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto zistili a riešili hliadky mestskej polície 772. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest svoje vozidlá zaparkovalo 99 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 11 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali mestskí policajti 32 krát.

V súvislosti s porušovaním všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku zistili hliadky mestskej polície 103 priestupkov. Na svoje povinnosti v zimnom období týkajúce sa zabezpečenia schodnosti chodníkov akosi pozabudlo 63 vlastníkov, prípadne správcov týchto plôch.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v priebehu týždňa sa v zóne s dopravným obmedzením stalo 182 priestupkov a v pešej zóne ich hliadky zistili 16. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi riešili mestskí policajti 13 krát a alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 109 priestupcov.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Viedenskej ceste a to 76. Blokovacie zariadenia na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel sa objavili 529 krát. Na parkoviskách odťahovacích služieb skončilo v priebehu týždňa 100 odtiahnutých motorových vozidiel.

Nevidomý starček skončil v nemocnici

V stredu ráno blúdil po Riazanskej ulici neznámy muž. Ukázalo sa, že tento pán je nevidomý a navyše sa hliadke sťažoval aj na bolesti chrbtice. Nemal pri sebe doklady totožnosti, nevedel ani kde býva, preto sa policajti spojili s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ho previezli do najbližšej nemocnice.

Hudobník si na bubon už nezahrá

V nedeľu popoludní smerovala jedna z hliadok mestskej polície na Sedlársku ulicu. Tu mal istý muž napadnúť 52-ročného vyhrávajúceho muža. Útočník hudobníkovi rozbil jeho bubon. Pri zásahu hliadky sa navyše aj voči nej správal agresívne, preto sa k slovu dostali donucovacie prostriedky. Pri bezpečnostnej prehliadke bol u neho nájdený sáčik s obsahom neznámych zelených rastliniek. 28-ročný Bratislavčan nič nezapieral a priznal sa, že je to marihuana. Skončil prirodzene na príslušnom policajnom oddelení.

 Farská ulica nie je toaleta

V piatok krátko po jedenástej hodine večer si kráčal po Farskej ulici 26-ročný Spišiak. Nič mimoriadne, lenže tento muž sa rozhodol vykonať svoje biologické potreby rovno v strede tejto ulice. Dnes už asi vie, že na verejných toaletách by ho táto činnosť vyšla oveľa lacnejšie. Za znečisťovanie verejného priestranstva si od mestských policajtov vyslúžil pozornosť vo forme uloženej blokovej pokuty a to vo výške 30 €. 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.3.2009 / 4.3.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.