Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2009

Dátum: 23.02.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 16. februára do 22. februára 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1536 udalostí. Medzi nimi bolo aj 209 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristickej verejnosti voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili hliadky MsP 716. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest svoje vozidlá zaparkovalo 84 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili počas týždňa hliadky mestskej polície 14 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 30 krát. Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat predovšetkým pri ich venčení spáchali 29 priestupkov.

Počas týždňa mestskí policajti riešili aj 115 priestupkov súvisiacich s čistotou a poriadkom, ako aj 97 prípadov konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách napriek tomu, že tento spôsob „občerstvovania“ zakazujú príslušné všeobecne záväzné nariadenia. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 6 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov a to 55 sa stalo na Viedenskej ceste. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel použili hliadky v 398 prípadoch a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté v 144 prípadoch.

Nezaplatil a zaútočil na barmanku

V utorok 17. februára vo večerných hodinách zasahovala jedna z hliadok mestskej polície na Astrovej ulici v Ružinove. Tu v istom pube zákazník tohto zariadenia fyzicky napadnúť 24-ročnú čašníčku. 48-ročný Bratislavčan totiž odmietol zaplatiť svoju útratu, preto mu mladá barmanka bránila toto zariadenie opustiť. Útok sa zaobišiel našťastie bez zranení poškodenej, tá však na druhý deň  na policajnom oddelení podala na útočníka trestné oznámenie.

Vodiča Octavie „ratovali“ záchranári

V piatok popoludní pri jednej hliadke mestskej polície odstavil svoju Škodu Octavia jej vodič na Mlynských Nivách. Počas riadenia Octavie mu prišlo náhle nevoľno, pričom sa sťažoval na bolesti hlavy a v oblasti hrudného koša. Policajti sa preto okamžite spojili s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci a tí pacienta previezli do nemocnice na bratislavských Kramároch. Ešte pred naložením do sanitného vozidla požiadal vodič Octavie hliadku, aby sa spojila s jeho manželkou, ktorá si príde po zaparkované auto a policajtom nechal kľúče od neho. Zaparkované auto si neskôr manželka vodiča z Mlynských Nív aj prevzala.

Dvaja muži si na srňacine nepochutnali

Podľa telefonického oznamu  pri štrkoviskách na Egenešskej ulici mali v Podunajských Biskupiciach mali dvaja muži naháňať v stredu podvečer srnu, ktorú mienili uloviť. Oznam, ktorý hliadka mestskej polície okamžite preverovala, bol čiastočne pravdivý. Z tých dvoch mužov to bol nakoniec len jeden pán. Ten tu venčil svojho vzrastom väčšieho psa, ktorý mu ušiel. Pustil sa preto po jeho stopách a z diaľky sa mohlo zdať, že skutočne pri štrkoviskách naháňa už spomínanú srnu. Psa sa mu podarilo po niekoľkých minútach chytiť a pobral sa s ním domov.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.2.2009 / 24.2.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.