Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2009

Dátum: 16.02.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 9. februára do 15. februára 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1818 udalostí. Medzi nimi bolo aj 188 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale boli priestupky, ktorých sa dopustili motoristi nerešpektovaním príslušných ustanovení cestného zákona a takýchto prípadov zistili a riešili hliadky mestskej polície 942. Na vyhradených parkovacích miestach bez oprávnenia parkovať na nich svoje vozidlá odstavilo 67 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti v hlavnom meste 26 prípadov. Na telefonáty, v ktorých volajúci upozorňovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky MsP 20 krát.

V oblasti porušení VZN týkajúcich sa čistoty a poriadku riešili policajti mestskej polície 90 priestupkov, v rozpore s cestným zákonom svoje vozidlá na trávnatých plochách zaparkovalo 60 motoristov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 234 priestupkov a v pešej zóne ich zistili hliadky 16. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách si napriek zákazu ich doprialo 78 konzumentov. Kontroly medzi taxikármi odhalili medzi nimi 16 porušení.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Námestí slobody a to 46. Blokovacie zariadenia sa na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel ocitli 670 krát a po odtiahnuté vozidlá na parkoviská odťahovacích služieb si muselo zájsť 189 motoristov.

Záchranárom musela asistovať policajná hliadka

V utorok po polnoci na Mamateyovej ulici kriesila jedna z hliadok mestskej polície neznámeho muža. Ten javil známky požitia alkoholických nápojov a navyše bol aj zranený. Policajti sa preto spojili s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci. Pri ošetrovaní pacienta tento začal byť agresívny voči záchranárom. Hliadka preto policajti asistovala pri prevoze toho muža do nemocničného zariadenia. S konzumáciou alkoholu to v tomto prípade značne prehnal 46-ročný muž z Bachledova v prešovskom okrese.

Pri páde si poranil hlavu

Ďalší, značne spoločensky unavený muž potreboval pomoc v nedeľu predpoludním pri budove jednej zo zdravotných poisťovní v Ružovej doline. Tento muž mal poranenú hlavu, preto ho záchranári previezli na ošetrenie do nemocnice. Išlo o 35-ročného muža z Kvetoslavova.

Pomocou registračnej známky zistili majiteľku psa

Na registračných známkach, ktoré majú psíci prihlásení do evidencie miestnych úradov sú všetky potrebné údaje k tomu, aby v prípade zatúlania psíka dokázali mestskí policajti vypátrať jeho majiteľa. Tak to bolo aj v prípade zatúlaného psíka v piatok na Kadnárovej ulici. Podľa čísla známky operačný pracovník mestskej polície zistil komu chlpáč patrí a telefonicky sa spojil s jeho majiteľkou. Psíka si pani zakrátko prebrala od hliadky mestskej polície.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 17.2.2009 / 17.2.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.