Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2009

Dátum: 08.02.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 2. februára do 8. februára 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1999 udalostí. Medzi nimi bolo aj 185 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto porušení zistili hliadky MsP 969. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia tých, ktorým tieto miesta patria, zaparkovalo svoje vozidlá 51 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 21 priestupkov. Na telefonáty poukazujúce na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky MsP 24 krát. Do štatistiky sa dostalo aj 14 priestupkov, ktoré majú na svedomí majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat.

Čistota a poriadok boli nič nehovoriacimi slovami pre 144 priestupcov. Na trávnatých plochách zistili hliadky mestskej polície 137 zaparkovaných vozidiel.

V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 267 priestupkov a v pešej zóne ich zistili hliadky 9. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 94 priestupcov.

Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že blokovacie zariadenia na kolesá motorových vozidiel parkujúcich v rozpore s ustanoveniami cestného zákona nasadili hliadky v 689 prípadoch a vozidlá priestupcov po odtiahnutí skončili v areáloch odťahovacích služieb 197 krát. Najviac priestupkov sa stalo na Viedenskej ceste a to 67.

Z koncertu rovno pred vyšetrovateľa

V reštaurácii na štadióne futbalového ihriska na Vápencovej ulici sa konal v sobotu večer nepovolený koncert. Jeho organizátor bol vyznaný, aby koncert ukončil, čo sa ale nestalo. Počas ukončovania podujatia jeden z jeho návštevníkov fyzicky zaútočil na príslušníka mestskej polície. Ten voči páchateľovi použil donucovacie prostriedky a následne bol 19-ročný mládenec predvedený na policajné oddelenie. Tam ho vyšetrovateľ obvinil zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa.

V opustených bytoch sa ukrývali dve hľadané ženy

V stredu predpoludním asistovali policajti mestskej polície pracovníčkam staromestského miestneho úradu pri kontrole opustených bytov na Palárikovej ulici. V jednom takomto trávili čas aj dve 28 a 47-ročné Bratislavčanky. Tie boli už dávnejšie hľadané políciou, preto boli predvedené na najbližší policajný útvar.

Stratil kľúče, preto menil zámok

Podľa telefonátu sa mal do jednej z garáži na Pionierskej ulici pokúšať dostať odvŕtaním  zámku na garážových dverách v utorok popoludní neznámy muž. Toho skutočne hliadka pri jednej z garáži aj spozorovala, no ukázalo sa, že to bol sám majiteľ garáže. Od  nej stratil kľúče a pôvodný zámok vymieňal za nový.

Lieky tlmiace bolesť zapíjala čučom

Pomocou kamerového systému jeho operátor spozoroval v utorok takmer na pravé poludnie na Kamennom námestí dvojicu neznámych ľudí – muža a ženu ležiacu na chodníku. Priamo na mieste jedna z hliadok zistila, že ide o dvoch bezdomovcov, pričom žena v stredných rokoch zapila niekoľko tabletiek utišujúcich liekov väčšou dávkou alkoholických nápojov. Policajti sa preto spojili s pracovníkmi rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ženu previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.2.2009 / 9.2.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.