Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2009

Dátum: 02.02.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 26. januára do 1. februára 2008 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2009 udalostí. Medzi nimi bolo aj 183 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Takýchto prípadov zistili a riešili hliadky MsP 831. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich odstavilo svoje vozidlá 11 vodičov. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest svoje vozidlá zaparkovalo 75 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti 37 priestupkov. Na telefonáty občanov poukazujúcich na prípady rušenia nočného pokoja hliadky MsP zasahovali 36 krát.

Značne zastúpenými boli aj porušovania všeobecne záväzných nariadení napríklad o čistote a poriadku – 170 zistení, státia motorových vozidiel na trávnatých a nespevnených plochách – 154 priestupkov, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 103 porušení.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň zároveň prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením zistili jednotlivé hliadky 290 priestupkov a v pešej zóne sa ich stalo 13. Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat prispeli do týždňovej štatistiky MsP 31 krát. Na miestne úrady nahlásili jednotlivé OS MsP 10 prípadov súvisiacich s nálezom vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Najviac priestupkov sa počas týždňa stalo na Budatínskej ulici v Petržalke a to 52. Po odtiahnuté vozidlá do areálov odťahovacích služieb si muselo zájsť 167 vodičov a 563 vodičov si našlo na vozidle namontované blokovacie zariadenie.

Pes pohrýzol nič netušiacich ľudí

V nedeľu popoludní smerovala jedna z hliadok mestskej polície na Geologickú ulicu do Podunajských Biskupíc. Tu mal neznámy pes napadnúť viacerých ľudí, pričom niektorých aj pohryzol. Hliadke sa podarilo zistiť majiteľa psa, ktorým je 60-ročný Bratislavčan. Ten porušil zákon, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a to konkrétne nezabránil tomu, že pes útočil, prípadne iným spôsobom ohrozoval človeka. V správnom konaní za tento priestupok môže dostať pokutu až do výšky 165 €.

Nápojové automaty zostali nepoškodené

V sobotu nadránom sa do svojej kože  nevedela zmestiť dvojica mladých Bratislavčanov vo veku 17 a 18-rokov. Tí dali o sebe vedieť pred autobusovou stanicou Mlynské Nivy. Vstupný priestor do stanice poriadne znečistili a keď im ani to nestačilo, svoju silu si chceli ešte vyventilovať na nápojovom automate, čo sa im ale vďaka zásahu jednej z hliadok mestskej polície nepodarilo. Pochopiteľne, neporiadok ktorý spôsobili museli poupratovať a až potom sa pobrali ďalej do ulíc mesta.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.2.2009 / 3.2.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.