Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 3. týždni 2009

Dátum: 19.01.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 3. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 12. januára do 18. januára 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1661 udalostí. Medzi nimi bolo aj 163 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení zistili v priebehu týždňa mestskí policajti 410. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých spoluobčanov bez oprávnenia parkovať tu odstavilo svoje vozidlá osem motoristov. V súvislosti s parkovaním na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest zanechalo svoje vozidlá 84 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 65 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých občania upozorňovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 37 krát.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 240 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 195 priestupkov. Nemalou mierou v priebehu týždňa prispeli do štatistiky mestskej polície aj majitelia psov, ktorí porušili všeobecne záväzné nariadenia týkajúce sa podmienok chovu domácich zvierat – 88 zistení.

Niektorých správcov, prípadne vlastníkov chodníkov hliadky napriek tomu, že je január musia stále upozorňovať na ich povinnosti súvisiace so zabezpečovaním schodnosti chodníkov. Na túto povinnosť počas týždňa „zabudlo“ 57  priestupcov.

Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že v zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 142 priestupkov. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel nasadili hliadky 242 krát a po odtiahnuté vozidlá do areálov odťahovacích služieb si muselo zájsť 149 motoristov. Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Budatínskej ulici a to 48.

Mráz mu zrejme neprekážal

Staršieho muža idúceho boso iba v spodnom prádle spozorovala jedna z hliadok mestskej polície v nedeľu krátko pred 22.00 hod. na Botanickej ulici. Išiel od internátu Družba k benzínovej stanici. Policajtom sa nepodarilo zistiť jeho meno, ani adresu kde býva. Podchladený našťastie nebol. K starkému preto privolala hliadka pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ho sanitkou odviezli do najbližšej nemocnice.

Hľadaný muž prespával pod balkónmi panelákov

V nedeľu krátko po polnoci obyvatelia Jurkovičovej ulice sa posťažovali telefonicky okrskárovi mestskej polície v bratislavskej Rači na prespávajúcich bezdomovcov vo výklenkoch pod balkónmi ich domu. Medzi touto skupinkou bol aj 50-ročný Trnavčan. Pri jeho preverovaní v evidenciách policajného zboru sa ukázalo, že ide o hľadanú osobu. Jeho ďalšia cesta viedla preto v sprievode hliadky PZ na najbližšie policajné oddelenie a neskôr do policajnej cely.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 20.1.2009 / 20.1.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.