Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2009

Dátum: 12.01.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 5. januára do 11. januára 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1073 udalostí. Medzi nimi bolo aj 155 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov v oblasti porušení pravidiel bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto prípadov zistili hliadky MsP 256. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých spoluobčanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu odstavilo 15 vodičov. V súvislosti s parkovaním na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia tých, ktorým tieto miesta patria zaparkovalo svoje vozidlá 53 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti v sledovanom týždni 46 porušení. Na telefonáty, v ktorých občania upozorňovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky MsP 18 krát.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky týkajúce sa čistoty a poriadku – 150 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 105 zistení.

Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení upravujúcich podmienky chovu domácich zvierat prispeli do štatistiky mestskej polície 48 krát. Zábavnú pyrotechniku napriek zákazu jej používania si vyskúšalo 13 priestupcov.

Zimné počasie odhalilo aj niektorých správcov a vlastníkov chodníkov, ktorí „zabudli“ tieto miesta očistiť od snehu a námrazy a tých bolo 78. Najviac priestupkov sa stalo na Budatínskej ulici a to 42. Blokovacie zariadenia sa na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel objavili v 151 prípadoch a vozidlá priestupcov skončili po odtiahnutí v areáloch odťahovacích služieb 70 krát.

Klzisko na streche kontajnerového stojiska

O nebezpečenstve korčuľovania na zamrznutých vodných plochách sa už popísalo niekoľko stránok. Tam kde podobné plochy nie sú, tam si deti na zimné radovánky hľadajú iné miesta. Ako napríklad na Korytníckej ulici v pondelok 5. januára. V tomto prípade deťom stačila strecha zamrznutého kontajnerového stojiska, na ktorej šantili až do príchodu hliadky mestskej polície Tá školákov  upozornila na hroziaci úraz a tie sa potom pobrali radšej preč.

Rodina diviakov zmizla po čase opäť v lese

Diviačia rodinka v nedeľu krátko po 20.00 hod. prirazila k poliklinike na Šustekovej ulici. Na štvornohých lesných návštevníkov sídliska mestskí policajti upozornili miestneho horára a neskôr aj poľovníkov zo štátnych lesov. Tí zasiahnuť ale nemohli, pretože na sídlisku medzi domami sa nedá len tak kedykoľvek strieľať. Preto policajti mestskej polície, ako aj hliadka policajného zboru túto rodinku monitorovala. Po ani nie polhodine sa táto vybrala opäť do miest, z ktorých na Šustekovu ulicu prišla a stratila sa v blízkych húštinách.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 13.1.2009 / 13.1.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.