Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2009

Dátum: 07.01.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 29. decembra 2008 do 4. januára 2009 preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 531 udalostí. Medzi nimi bolo aj 94 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky zo strany motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zaznamenali hliadky MsP 105. V súvislosti s parkovaním na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest odstavilo a zaparkovalo svoje vozidlá 24 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného priadku zistili počas týždňa mestskí policajti 17 priestupkov. Na telefonáty občanov, v ktorých upozorňovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali 10 krát.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 71 prípadov, ako aj státia motorových vozidiel na trávnatých plochách – 16 zistení. Štatistika mestskej polície zároveň prezrádza, že v sledovanom týždni sa v zóne s dopravným obmedzením stalo 26 priestupkov. V rozpore s platným všeobecne záväzným nariadením zakazujúcim používanie zábavnej pyrotechniky na verejných priestranstvách mimo určeného času túto si vyskúšalo 34 priestupcov. Napriek chladnému počasiu lákadlu popíjania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách neodolalo 55 priestupcov.

Najviac priestupkov sa stalo na Budatínskej ulici a to 32. Blokovacie zariadenia sa na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel sa objavili 65 krát.

Pod vplyvom alkoholu riskujú životy

Ľudia, ktorí to s konzumovaním alkoholických nápojov preženú a v dôsledku toho ich prestanú nohy poslúchať riskujú v mrazivých dňoch svoje životy. O podobné prípady  nie je totiž núdza. V piatok to bol muž v stredných rokoch na Šancovej ulici, ktorý svoje popoludňajšie putovanie pod vplyvom alkoholu skončil na chodníku pred istou bankovou inštitúciou, deň predtým v podvečerných hodinách v podchode na Staromestskej ulici sa uložil k spánku ďalší muž a do tretice novoročné prebúdzanie ďalšieho Bratislavčana, ktorý skončil na chodníku neďaleko Kominárskej ulice. K všetkým spáčom hliadky mestskej polície privolali pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ich previezli na ošetrenie do zdravotníckych zariadení.

Passat s ukradnutými evidenčnými číslami...

...zaparkoval zatiaľ neznámy páchateľ na Kazanskej ulici a to na vyhradenom parkovacom mieste. Na túto skutočnosť mestských policajtov telefonicky upozornil majiteľ tohto miesta a pri preverovaní evidenčných čísiel v evidenciách policajného zboru sa zistilo, že tieto značky niekto dávnejšie ukradol z iného vozidla. Či aj VW Passat nebol ukradnutý, zistí až expertíza samotného vozidla policajnými technikmi.

Veterinár musel srnku utratiť

V sobotu popoludní zatiaľ neznámy pes zaútočil v popoludňajších hodinách na Kolibe na mladú srnku a tej spôsobil smrteľné zranenia. Po útoku pes ušiel do blízkeho lesa a nepodarilo sa ho policajtom mestskej polície nájsť. K zranenej srnke  ale privolali pracovníkov Slobody zvierat. Jej zranenia však boli natoľko vážne, že veterinár ju musel neskôr utratiť.

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.1.2009 / 8.1.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.