Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2010

Dátum: 27.12.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 20. decembra do 26. decembra 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1004 udalostí. Medzi nimi bolo aj 202 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 603. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia stáť na nich zaparkovalo svoje vozidlá sedem motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili počas týždňa hliadky mestskej polície 18 priestupkov a štyri prípady sa týkali rušenia nočného pokoja. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení tieto porušili 20 krát.

Čistota a priadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 33 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 5 krát. Rovnaký počet zistení sa týkal aj nedodržania stanovených prevádzkových hodín.

Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 13 predávajúcich. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 24 konzumentov. Hliadky riešili aj dva prípady súvisiace s ponúkaním a dožadovaním sa sexuálnych služieb na verejných priestranstvách. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 8 krát. Fajčiari zásahy mestských policajtov doplnili o 25 nových zistení. Zákon na ochranu nefajčiarov totiž porušili tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy.

Najviac priestupkov zistili a riešili hliadky mestskej polície na Saratovskej ulici a to 34. Blokovacie zariadenie si na svojich vozidlách našlo 322 vodičov a 64 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Americký stafordširský teriér napadol staršiu pani

Vo štvrtok krátko pred 08.00 hod. preverovala hliadka mestskej polície v bratislavskej Petržalke na Švabinského ulici oznam týkajúci sa útoku amerického stafordšírskeho teriéra, ktorého držiteľkou je 25-ročná Bratislavčanka na malého psíka šitzu. Toho držala na rukách pred útočiacim psom jeho 74-ročná majiteľka. Pes túto pani zvalil na zem a spôsobil jej zranenia na rukách, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Mestskí policajti poskytli poškodenej Bratislavčanke prvú pomoc, rany jej ošetrili a privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej služby. Do veterinárnej ambulancie bol prevezený aj ťažko zranený psík poškodenej, pričom jeho zdravotný stav bol kritický.

V Karlovej Vsi hrozil výbuch, Dúbravku zalievala voda

V Karlovej Vsi hrozil výbuch z unikajúceho plynu v stredu predpoludním. Plynový zápach sa šíril z parkoviska na Púpavovej a Pustej ulici. Miesto úniku bolo preto hliadkou mestskej polície zabezpečené a následne sa na miesto dostavili plynári. Tí odstavili plyn a hroziace nebezpečenstvo odstránili.

Nie síce unikajúci  plyn, ale vytekajúca voda mohla spôsobiť problém aj na Saratovskej ulici. Táto vytekala z budovy bývalej pošty v nedeľu predpoludním. K slovu sa preto dostali pracovníci havarijnej služby vodárenskej spoločnosti a tí uzatvorili hlavný prívod vody do budovy.

Na Štefana skončili v policajnej cele

Ani nie 90 minút po polnoci na druhý sviatok vianočný dali o sebe vedieť zlodeji na Haburskej ulici. Tým sa zapáčil novinový stánok. Našťastie ich nočné aktivity neunikli pozornosti občanov, tí na ich vystrájanie upozornili policajtov mestskej polície i hliadku policajného zboru. Z rýchleho zásahu boli zlodeji prekvapení a nad svojím konaním neskôr rozmýšľali na príslušnom policajnom oddelení.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 28.12.2010 / 28.12.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.