Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2010

Dátum: 13.12.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 6. decembra do 12. decembra 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2046 udalostí. Medzi nimi bolo aj 278 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené

Medzi opodstatnené prípady však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1406. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia stáť na nich svoje vozidlá zaparkovali piati vodiči.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili a riešili hliadky 20 priestupkov. Majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 20 nových zistení. Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 62 priestupcov.

Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk zodpovedné osoby upozorňovali hliadky 23 krát. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 10 predávajúcich.

V priebehu týždňa bolo zistených aj šesť prípadov nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj 19 prípadov, kedy si motoristi trávnaté plochy zvolili za miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo. V pešej zóne bratislavského Starého Mesta riešili mestskí policajti 6 priestupkov.

Výdatné sneženie najmä na začiatku víkendu ignorovali viacerí vlastníci, či správcovia a tí nezabezpečili schodnosť chodníkov. Tieto porušenia riešili hliadky mestskej polície 27 krát.

O sebe dali počas týždňa vedieť aj ľudia obťažujúci svojím správaním okoloidúcich a podobných priestupkov riešili hliadky mestskej polície 30. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 32 priestupcov a fajčiari tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy zákon na ochranu nefajčiarov porušili 70 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že blokovacie zariadenia si na nesprávne zaparkovaných vozidlách našlo 714 motoristov a 149 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb. Najviac priestupkov zistili a riešili mestskí policajti na Námestí SNP a to 50.

Bitkárov v centre mesta skrotili policajti

V piatok nadránom spozoroval operačný pracovník mestskej polície v Starom Meste pomocou kamerového systému bitku viacerých ľudí na Hurbanovom námestí. Na skrotenie horúcich hláv vyslal na miesto preto okamžite najbližšiu hliadku. Tá mladíka, ktorý incident vyprovokoval zadržala a následne predviedla na policajné oddelenie. Obeť rannej bitky so zraneniami skončila v nemocnici. Čo bolo jej motívom nie je jasné a prípadom sa zaoberajú príslušníci policajného zboru.

Chodníkoví nocľažníci skončili v nemocniciach

Nocovať v týchto dňoch pod holým nebom, kedy teploty klesajú hlboko pod mrazu nie je práve najideálnejšie. Zdá sa, že niektorým ľuďom to vôbec neprekáža. V nedeľu podvečer zo Šancovej prevážali záchranári do nemocnice podchladeného muža ležiaceho na zastávke mestskej hromadnej dopravy, v piatok večer to bol pre zmenu takmer vyzlečený neznámy muž ležiaci pred poliklinikou  na bratislavských Kramároch, ktorý bol navyše imobilný a vedľa neho stál invalidný vozík. V nemocničnom  zariadení skončil aj muž, ktorý si ustlal na Škultétyho ulici v Novom Meste.

Po páde v byte nevedela staršia pani vstať

V sobotu ráno požiadala o pomoc telefonicky mestských policajtov staršia pani bývajúca na Levickej ulici. Krátko pred 07.00 hod. táto pani, ktorá je navyše aj imobilná spadla vo svojom byte a nevedela sa postaviť. Našťastie mala pri sebe telefón a prostredníctvom neho volala o pomoc. Vstupné dvere do bytu mala zamknuté, tieto sa podarilo zakrátko otvoriť pracovníkom privolanej kľúčovej služby. Nešťastná pani ležala nehybne na dlážke bytu, policajti jej pomohli vstať a posadili ju do kresla. Našťastie pri páde neutrpela zranenia a neskôr sa ňu postarala jej suseda.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.12.2010 / 14.12.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.