Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2010

Dátum: 19.10.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 11. októbra do 17. októbra 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2213 udalostí. Medzi nimi bolo aj 245 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnené prípady však možno zaradiť priestupky motoristov v oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a takýchto priestupkov zistili a riešili hliadky mestskej polície počas týždňa 1480. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich odstavilo svoje vozidlá šesť motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky 28 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení tieto porušili 41 krát.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli aj priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 124 zistení, ako aj neporiadku okolo kontajnerových stojísk – 31 zistení. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 19 predajcov.

Počas týždňa hliadky riešili aj 14 prípadov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj 45 priestupkov o ktoré sa postarali vodiči tým, že svoje vozidlá zaparkovali na trávnatých plochách. V pešej zóne sa stalo 14 priestupkov.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 76 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi riešili hliadky 7 krát a na príslušné úrady bolo nahlásených 8 starých vozidiel. Zákon na ochranu nefajčiarov tým, že priestupcovia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy bol porušený 37 krát.

Najviac priestupkov zistili a riešili hliadky mestskej polície na Saratovskej ulici a to 58. V areáloch odťahovacích služieb skončilo 158 odtiahnutých vozidiel a na 754 vozidiel nasadili hliadky blokovacie zariadenia.

Petržalský exhibicionista

V stredu popoludní oznámila hliadke mestskej polície v Petržalke 21-ročná dievčina z Topoľčian, že na cestičke v blízkosti parčíku na Starohájskej ulici je neznámy muž a ten sa sexuálne ukája. Policajti mestskej polície na Starohájskej ulici dotyčného muža spozorovali, ten ich zbadajúc vzal radšej nohy na plecia. Ďaleko sa ale nedostal a  policajti 26-ročného Bratislavčana zadržali. Následne bol predvedený na policajné oddelenie, pretože svojím správaním sa dopustil trestného činu výtržníctva a podľa trestného zákona za tento hrozí páchateľovi až trojročný trest odňatia slobody.

Grafiťáci skrášľovali centrum mesta

Dvaja 16 a 17-roční Bratislavčania, ktorí vo štvrtok večer svojimi výtvormi pomaľovali dvierka elektrickej rozvode a garážové dvere v centre mesta na Židovskej ulici možno ani nevedeli, že sa týmto konaním dopúšťajú trestného činu. Obaja navyše javili známky požitia alkoholických nápojov, čo napokon potvrdila aj orientačná dychová skúška. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci obaja mládenci skončili na policajnom oddelení, pričom ďalším šetrením bola zistená aj osoba, ktorá alkoholické nápoje mladým grafiťákom predala. Zodpovednému pracovníkovi blízkych lahôdok bola vzápätí uložená bloková pokuta.

Mladíci rozbíjali starú škodovku

Viacerí mladí ľudia sa netradične zabávali rozbíjaním staršej škodovky v garážach na Dlhých Dieloch. Oznam o ich vyčíňaní  na ulici Hany Meličkovej dostali mestskí policajti v pondelok krátko pred 20.00 hod. Hliadka skutočne v garážach mladých ľudí dokazujúcich si svoju silu na zaparkovanej osobnej škodovke našla a následne ich predviedla na policajné oddelenie.

Staršia pani spadla do kanalizačnej šachty

Ľudia, ktorí kradnú kanalizačné poklopy si asi ťažko uvedomujú nebezpečenstvo, ktorému  týmto konaním vystavujú chodcov, či motoristov. Pre nich je podstatné liatinový poklop ukradnúť a následne ho rýchlo speňažiť vo výkupni druhotných kovov. Tam mohol napokon skončiť aj ten, ktorý zakrýval kanalizačný otvor na Račianskej ulici pri Slovenskej sporiteľni. V nedeľu podvečer do neho spadla 70-ročná pani. Tá sa našťastie pri páde nezranila. Policajti mestskej polície miesto zabezpečili tak, aby sa toto nestalo pascou pre ďalších ľudí a na vzniknutú situáciu upozornili príslušného správcu komunikácie.

 

                  

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 19.10.2010 / 19.10.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.