Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2010

Dátum: 13.09.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 6. septembra do 12. septembra 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1960 udalostí. Medzi nimi bolo aj 237 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými boli ale priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a podobných porušení zistili a riešili hliadky mestskej polície v priebehu týždňa  1311. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich odstavili svoje vozidlá piati vodiči.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky 21 porušení a majitelia psov obchádzaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu psov tieto porušili 28 krát.

Značná časť porušení všeobecne záväzných nariadení opäť súvisela s čistotou a poriadkom a tu zistili a riešili hliadky 116 priestupkov. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk príslušných správcov upozorňovali hliadky 18 krát.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša urobilo 20 motoristov a pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 9 predajcov. Deväť priestupkov súviselo s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín.

Štatistika mestskej polície v sledovanom týždni ďalej prezrádza, že v pešej zóne zistili hliadky MsP 14 porušení a alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 89 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich riešili hliadky 19 krát.

Do štatistiky mestskej polície prispeli aj fajčiari nerešpektujúci niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že cigarety sa nevedia vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy. Tých bolo v priebehu týždňa 30.

Najviac priestupkov v 36. týždni sa stalo na Námestí SNP a to 50. Na parkoviskách odťahovacích služieb skončilo 141 vozidiel a 665 motoristov si na svojich vozidlách našlo blokovacie zariadenie.

Trafikantka mu cigarety nepredala...

...a tak sa obslúžil sám. Vo štvrtok krátko popoludní dostal chuť na cigaretu mladý muž a ten sa rozhodol, že si krabičku kúpi v trafike na Šancovej ulici. Predavačka mu ale cigarety vzhľadom na jeho vek odmietla predať. Mládenec mal totiž len 16 rokov. S nákupom sa preto obslúžil sám, preskočil pult a krabičku si zobral. Vychutnať si ale cigaretu z novej krabičky už nestihol, pretože ho neďaleko stánku zadržala hliadka mestskej polície. Hoci v ten deň mal mládenec tráviť v školských laviciach, v škole pravdepodobne nebol. Dychová skúška na prítomnosť alkoholu totiž ukázala, že niekde predtým sa musel poriadne pozrieť na dno pohárika. V dychu mu policajti namerali takmer 2 promile a nakoľko krádež z jeho strany nebola prvá v tomto roku, mladý muž z podozrením zo spáchania prečinu krádeže skončil na príslušnom policajnom oddelení.

Predtucha sa potvrdila

V pondelok krátko pred polnocou jedna z hliadok mestskej polície smerovala  do Vlčieho hrdla. O svojho 72-ročného manžela mala totiž obavu jeho manželka. Tento pán pracuje ako nočný strážnik a ustráchaná manželka sa s ním nevedela niekoľko hodín telefonicky spojiť. Mala strach, či ho niekto neprepadol, prípadne ho nepostihli zdravotné problémy. A práve tie boli dôvodom, prečo tento muž nebral telefón. Muža sa vzápätí ujali privolaní záchranári.

Kocúrovi zo stromu pomáhali policajti

V stredu podvečer riešila jedna z hliadok pri jazere na Štrkovci kuriózny prípad. Po tom, čo starého kocúra pohryzol pes a tento zo strachu vyliezol na strom, nie a nie svoje bezpečné miesto opustiť. Darmo ho k sebe volala jeho nešťastná majiteľa, kocúrovi sa na zem nechcelo. Do bezpečia ho dostala až hliadka mestskej polície, ktorej sa podarilo kocúra zo stromu bezpečne zniesť.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 13.9.2010 / 13.9.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.