Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2010

Dátum: 24.08.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 16. augusta do 22. augusta 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1899 udalostí. Medzi nimi bolo aj 271 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnené prípady však možno zaradiť priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto prípadov zistili a riešili hliadky mestskej polície 1092. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na takýchto miestach odstavili svoje vozidlá traja motoristi.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 34 priestupkov a na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 20 krát. Majitelia psov prispeli do štatistiky mestskej polície 20 krát.

Značná časť porušovaní všeobecne záväzných nariadení sa týkala opäť priestupkov súvisiacich s čistotou a poriadkom – 113 zistení, ale aj požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 94 priestupkov. 22 prípadov súviselo s neporiadkom okolo kontajnerových stojísk.

Na zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nedbalo 7 predajcov a 10 prevádzkarov nestihlo svoje zariadenia uzatvoriť v stanovených prevádzkových hodinách. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša urobilo 82 vodičov.

Hliadky mestskej polície v sledovanom týždni zistili a riešili aj 14 priestupkov, ktoré sa stali v pešej zóne. Na príslušné úrady zároveň nahlásili 13 starých vozidiel a fajčiari nerešpektovaním niektorých ustanovení zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 37 krát.

Blokovacie zariadenia si na svojich vozidlách v priebehu týždňa našlo 445 motoristov a 101 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb. Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili a riešili hliadky mestskej polície na Námestí SNP a to 71.

Bitkárov skrotili privolané policajné hliadky

V stredu krátko po desiatej hodine večernej bolo akosi rušnejšie na Farského ulici v Petržalke. Krik z ulice nenechal ľahostajným viacerých ľudí a tí incident oznámili mestskej polícii. Podobné telefonáty v tú hodinu prevzali aj na tiesňovom čísle 158. Nevedno prečo, ale na tejto ulici sa do seba pustilo 10 mladých ľudí a stop ich bitke dali až zasahujúce policajné hliadky.

Do prerábania bytu sa pustil neskoro v noci

V utorok po 22.00 hod. sa v jednom z bytom v dome na ulici Na piesku sa ozvala karbobrúska v rukách 20-ročného muža. Ten sa v túto nočnú hodinu pustil do prerábania bytu, to čo ale v byte chcel urobiť už nestihol. Stop jeho pracovným aktivitám dala hliadka mestskej polície  a tá ho riešila za priestupok súvisiaci s rušením nočného pokoja.

Horieť nezačalo len tak – samo od seba

V nedeľu krátko po 20.00 hod. istotne nezačala horieť sama od seba skládka odpadu v blízkosti domov na Palkovičovej ulici. O vznikajúcom požiari preto hliadka mestskej polície vyrozumela hasičov a tí oheň zlikvidovali. Podobne to bolo aj v prípade požiaru kontajnerového stojiska na Černyševského ulici v Petržalke v utorok popoludní.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 24.8.2010 / 24.8.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.