Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2011

Dátum: 20.11.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 46. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 14. novembra do 20. novembra 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1926 udalostí. Medzi nimi bolo aj 241 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom však patrili priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých počas sledovaného týždňa bolo 1285. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich odstavili svoje vozidlá dvaja motoristi.

V priebehu týždňa mestskí policajti zistili aj tri prípady, ktoré súviseli s podozrením zo spáchania trestného činu a tieto odovzdali na doriešenie príslušníkom policajného zboru.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 13 porušení. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 31 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 87 priestupcov.

Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 16 prípadoch. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 18 predávajúcich a z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 33 motoristov.

V pešej zóne riešili hliadky mestskej polície 5 porušení. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 47 konzumentov a prípady obťažovania okoloidúcich riešili mestskí policajti 6 krát.

Na príslušné úrady jednotlivé OS MsP nahlásili 8 starých vozidiel. Zároveň riešili aj 8 prípadov týkajúcich sa vylepovania plagátov na rôznych miestach. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 39 krát.

Najviac priestupkov počas týždňa sa stalo na Námestí SNP a to 47. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili mestskí policajti v 652 prípadoch a 129  motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Dobodaný muž na Vajanského nábreží

Dvaja z účastníkov študentského behu Bratislavou v stredu popoludní oznámili jednej z hliadok mestskej polície, že na lavičke na Vajanského nábreží sedí bez pohnutia muž a ten silno krváca. Hliadka tento oznam preverila a muža na lavičke našla. Bol v silnom šoku. Cez operačné pracovisko privolali mestskí policajti pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a do príchodu záchranárov poskytli zranenému spolu so zdravotníkom zabezpečujúcim študentský beh prvú predlekársku pomoc. Ukázalo sa, že 33-ročného muža z Galanty fyzicky napadli zatiaľ neznámi útočníci a nezisteným predmetom mu spôsobili sedem bodných rán do oblasti ľavého ramena a chrbta. Zraneného muža z Galanty previezli následne záchranári do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Pod rúškom noci čistila žumpu

V utorok krátko po tretej hodine rannej zasahovala jedna z hliadok mestskej polície v Tavárikovej osade v Dúbravke. Z nej sa šíril zápach pripomínajúci sírovodík. Ukázalo sa ale, že pod rúškom noci čistila svoju žumpu a jej  obsah vypúšťala na verejné priestranstvo 43-ročná majiteľka jedného z domov. Tú na mieste vzápätí hliadka vyriešila blokovou pokutou a samozrejme o dočistenie žumpy sa musela neskôr postarať odborná firma.

Prestávku medzi prednáškami si spríjemňoval marihuanou

Pravdepodobne prestávku medzi jednotlivými prednáškami si v parčíku na Starhradskej ulici v Petržalke spestroval vychutnávaním marihuany mladý študent neďalekej vysokej školy. To ale neuniklo pozornosti okrskárovi mestskej polície. Vysokoškolák zbadajúc ho vzal nohy na plecia a snažil sa ujsť. Ďaleko sa ale nedostal a po niekoľkých metroch mládenca policajt dobehol. Prednáškovú miestnosť po tomto zamenil študent  za kanceláriu policajného oddelenia, kam ho previezla hliadka policajného zboru.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 21.11.2011 / 21.11.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.