Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2011

Dátum: 25.10.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 17. októbra do 23. októbra 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2039 udalostí. Medzi nimi bolo aj 237 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným priestupkom však možno zaradiť priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých počas týždňa bolo 1422. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých vodičov bez oprávnenia parkovať na nich zanechalo svoje vozidlá 6 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 22 porušení. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 12 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 164 priestupcov.

Neporiadok okolo kontajnerových stojísk zistili hliadky mestskej polície 10 krát. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 20 predávajúcich a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín zistili hliadky mestskej polície 17 krát.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo zvolilo 37 vodičov. V pešej zóne riešili mestskí policajti 6 priestupkov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 65 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými ľuďmi zistili a riešili hliadky 11 krát. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 29 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Námestí SNP a to 74. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili mestskí policajti 695 krát a 169 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Starší pán zaparkoval auto a stratil sa

V pondelok preverovala jedna z hliadok mestskej polície telefonický oznam týkajúci sa zaparkovanej Škody Favorit na Kladnianskej ulici. Auto neznámy vodič zaparkoval tak, že z vlastného pozemku sa na ulicu nevedel dostať jeho majiteľ. V policajných evidenciách policajti následne zistili, že po vozidle a jeho majiteľovi už medzitým začala pátrať aj polícia. Majiteľ auta s ním totiž odišiel z miesta trvalého bydliska, zaparkoval ho na spomínanej ulici a viac ho nebolo. Z jeho nezvestnosti mala jeho rodina prirodzene obavu a prípad nahlásila polícii. Po nájdení opusteného auta sa onedlho našiel aj jeho majiteľ a to v Malackách. Ako sa do okresného mesta dostal nevedel ani sám povedať.

Lúpež v centre mesta

Hliadku mestskej polície na Obchodnej ulici pristavil v sobotu nadránom neznámy mladý muž. Toho mali spolu s jeho kamarátom na Jedlíkovej ulici prepadnúť neznámi útočníci, ktorí sa poškodeným navyše vyhrážali použitím noža v prípade, keď od nich nedostanú peniaze. Dvoch podozrivých 22 a 30-ročných Bratislavčanov vzápätí mestskí policajti  zadržali na Kolárskej ulici. Že skutočne išlo o páchateľov potvrdil aj jeden z poškodených mládencov. Obaja boli následne predvedení na príslušné policajné oddelenie. Na mieste lúpežného prepadnutia sa zároveň našla aj kreditná karta jedného z poškodených a to 20-ročného mládenca bývajúceho v Chorvátskom Grobe.

 

       

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 25.10.2011 / 25.10.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.