Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2011

Dátum: 20.09.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 12. septembra do 18. septembra 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1494 udalostí. Medzi nimi bolo aj 160 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom však možno zaradiť priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých počas týždňa bolo 937. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície počas týždňa 27 priestupkov.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 14 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 99 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 16 krát.

Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 14 predávajúcich a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín hliadky zistili 21 krát. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 16 motoristov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto „doprialo“ 93 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich zistili a riešili hliadky mestskej polície 26 krát. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 20 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili hliadky mestskej polície na 507 motorových vozidiel. 135 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni riešili jednotlivé hliadky mestskej polície na Námestí SNP a to 61.

Uväznená na balkóne vlastného bytu

V pondelok predpoludním prevzali operační pracovníci mestskej polície telefonát od 19-ročnej slečny bývajúcej na Benediktiho ulici. Nič zvláštne! Podobných telefonátov na skrátené číslo 159 počas dňa a noci je niekoľko stoviek. Volajúca ale potrebovala pomoc. Zabuchla sa na balkóne bytu nachádzajúceho sa na druhom podlaží. Po tom čo vyšla na balkón balkónové dvere už nedokázala otvoriť. Na miesto preto mestskí policajti privolali hasičov. Cez pootvorené okienko sa im podarilo dostať do bytu, balkón zvnútra otvoriť a slečnu zo zajatia vyslobodiť.

Balkón ako odpaľovacia rampa

Balkón sa  stal akousi odpaľovacou rampou pre zábavnú pyrotechniku na Jamnického ulici v Karlovej Vsi. Pyrotechnika z neho lietala na ulicu v piatok večer. Jej odpaľovačom bol 31-ročný Ružomberčan. To, že používanie zábavnej pyrotechniky má svoje pravidlá a presne vymedzený čas len počas silvestrovskej noci zrejme tento muž nevedel. I tak ho bloková pokuta na mieste neminula.

Taxíkom sa doviezli do mesta...

... no vodičovi taxíka pasažieri nechceli zaplatiť. Do seba sa pustili v sobotu krátko pred štvrtou hodinou rannou. Cestujúci svoju nespokojnosť s poskytnutou službou dávali okoliu až príliš hlasno najavo. Do normálnej komunikácie nerušiacej nočný pokoj sa dostali až po príchode hliadky mestskej polície a cestu nakoniec taxikárovi vyrovnali.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 20.9.2011 / 20.9.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.