Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 32. týždni 2011

Dátum: 16.08.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 32. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 8. augusta do 14. augusta 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1875 udalostí. Medzi nimi bolo aj 267 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých počas týždňa bolo 1150. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých vodičov bez oprávnenia parkovať na týchto miestach odstavilo svoje vozidlá osem motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili a riešili hliadky MsP počas týždňa 40 porušení. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 44 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 136 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 16 krát. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo 14 predávajúcich.

V priebehu týždňa mestskí policajti zároveň riešili aj 24 prípadov súvisiacich s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín, ako aj 21 priestupkov, kedy si motoristi trávnaté plochy zamenili za miesta parkovania pre svoje motorové vozidlo. V pešej zóne sa stalo 6 priestupkov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 46 priestupcov a prípady obťažovania okoloidúcich zistili hliadky mestskej polície 12 krát.

Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili  19 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Pionierskej ulici a to 77. Blokovacie zariadenia si na kolesách svojich vozidiel našlo 529 motoristov a 143 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Obeťou neznámeho strelca sa stal muž z Albánska

V piatok krátko po 20.00 hod. zazneli na Bajkalskej ulici výstrely zo zbrane zatiaľ neznámeho strelca. Ten ranami zasiahol muža sediaceho na letnej terase istého podniku. Na incident krátko po jeho spáchaní upozornili občania hliadku mestskej polície, ktorá v tom čase prechádzala touto ulicou. Na terase ležal v bezvedomí neznámy muž a ten silne krvácal. Hliadka preto okamžite privolala pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a do príchodu záchranárov poskytovala neznámemu predlekársku pomoc. To už na miesto ale dorazili aj príslušníci policajného zboru. Postreleným mužom v tomto prípade bol 27-ročný Albánec a strelec sa na miesto činu doviezol pravdepodobne s vozidlom taxislužby z ktorého vystúpil, vypálil smrteľné rany a z miesta činu ušiel. Albánec neskôr v nemocnici na následky ťažkých zranení podľahol a nočnou tragickou streľbou sa ďalej zaoberajú príslušné policajné zložky.

Ohrozoval seba i ostatných účastníkov cestnej premávky

V nedeľu večer sa o rozruch  postaral 41-ročný Bratislavčan, ktorý sa zo zastávky MHD pri nákupnom stredisku Baumax na Bajkalskej ulici hádzal do jazdnej dráhy prechádzajúcich motorových vozidiel. Hliadka mestskej polície ho z cesty dostala na chodník a nakoľko bol tento  muž zranený, ujali sa ho privolaní záchranári. Pri prevoze do zdravotníckeho zariadenia  mestskí policajti robili zároveň záchranárom asistenciu, nakoľko sa tento muž voči nim choval mimoriadne agresívne.

Koľajnice električiek nie sú spálňou

Z Predstaničného námestia z konečnej električiek previezli pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci v sobotu večer do nemocničného zariadenia neznámu ženu. Tá si priestor medzi koľajnicami zamenila za spálňu pod holým nebom s sladko zaspala. Vôbec jej akosi neprekážalo, že električky majú vďaka nej červenú. Navyše javila známky značného požitia alkoholických nápojov.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 16.8.2011 / 16.8.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.