Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 30. týždni 2011

Dátum: 16.08.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 30. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 25. júla do 31. júla 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1806 udalostí. Medzi nimi bolo aj 206 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých počas týždňa bolo 1120. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých vodičov bez oprávnenia parkovať na týchto miestach odstavili svoje vozidlá štyria motoristi.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili a riešili hliadky MsP počas týždňa 54 porušení. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 25 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 120 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 21 krát. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo 19 predávajúcich.

V priebehu týždňa mestskí policajti zároveň riešili aj 48 prípadov súvisiacich s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín, ale aj 13 priestupkov, kedy si motoristi trávnaté plochy zamenili za miesta parkovania pre svoje motorové vozidlo. V pešej zóne sa stalo 14 priestupkov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 71 priestupcov a prípady obťažovania okoloidúcich zistili hliadky mestskej polície 5 krát.

Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili  25 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Námestí SNP a to 80. Blokovacie zariadenia si na kolesách svojich vozidiel našlo 556 motoristov a 146 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 16.8.2011 / 16.8.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.