Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2011

Dátum: 26.07.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 18. júla do 24. júla preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1762 udalostí. Medzi nimi bolo aj 236 takých, ktoré po overení hliadok priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným priestupkom  však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých v priebehu týždňa bolo 1032. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich odstavilo svoje vozidlá päť motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky 36 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 40 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 117 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 22 prípadoch.

Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 12 predajcov a 29 priestupkov súviselo s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 15 motoristov. Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej hovorí, že v pešej zóne zistili sa riešili hliadky 17 priestupkov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 87 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich zistili a riešili hliadky 13 krát.

Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky mestskej polície v priebehu týždňa 6 krát. Fajčiari nerešpektovaním niektorých ustanovení zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 47 krát.

Najviac priestupkov počas týždňa riešili hliadky mestskej polície na Námestí SNP a to 47. Blokovacie zariadenia si na kolesách svojich vozidiel našlo 509 motoristov a 143 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Neznáma žena sa vyhrážala samovraždou

V Sade Janka Kráľa sa v utorok predpoludním pohybovala neznáma žena a tá okoloidúcim hovorila, že onedlho spácha samovraždu skokom do Dunaja. Bratislavčania na neznámu upozornili hliadku mestskej polície. Tá na základe ich opisu ženu našla na Viedenskej ceste. Nakoľko javila známky psychickej poruchy, mestskí policajti sa spojili s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci. Do ich príchodu upokojovali 57-ročnú Bratislavčanku a odhovárali od spáchania tohto činu. Záchranári následne previezli Bratislavčanku do nemocnice, kde bola hospitalizovaná.

 Železné kryty z kanálov v zberni neskončili

Dvadsať kanalizačných krytov neďaleko domu na Palkovičovej ulici malo pravdepodobne skončiť vo výkupni druhotných surovín. Pripravili si ich tu pravdepodobne bezdomovci, ktorí kryty ukradli z kanálov v okolí. Zámer zlodejom však prekazila hliadka mestskej polície a tá zabezpečila cez ružinovský miestny úrad ich prevoz do skladov odkiaľ budú postupne opäť dávané na miesta, z ktorých boli ukradnuté.

Odkvapovou rúrou poškodil dom a auto

Do ničenia prednej časti zaparkovaného motorového vozidla Alfa Romeo na Hatalovej ulici v Bratislave sa vo štvrtok hodinu po polnoci pustil neznámy muž. Jeho konanie nezostalo bez povšimnutia jednej z hliadok mestskej polície. Na výzvu hliadky, aby upustil od protiprávneho konania na túto neznámy nereagoval. Skrotol až potom, čo sa na jeho rukách objavili policajné putá. Ukázalo sa, že páchateľom ničiacim dom a auto na ktorých spôsobil škodu za 2000 eur bol 44-ročný muž z Kráľovského Chlmca. Z dôvodov podozrenia zo spáchania trestného činu bol preto predvedený na najbližšie policajné oddelenie.

Po neznámej žene zostali na moste len osobné veci a šaty

V piatok hodinu a pol pred polnocou preverovala jedna z hliadok oznam týkajúci sa nálezu osobných vecí, dokladov a šiat na pešej lávke Nového mosta. Pri týchto veciach sa zároveň nachádzal aj list na rozlúčku písaný rukou istej ženy. Tá však pri kôpke šatstva nebola. O náleze preto mestskí policajti informovali záchranné zložky a vzápätí sa rozbehla rozsiahla pátracia akcia priamo na Dunaji, ale aj v okolí jeho brehov. Ženu sa v priebehu noci, ale ani počas nasledujúceho dňa žiaľ nepodarilo nájsť. Či skutočne táto spáchala samovraždu skokom z mosta do vôd chladnej rieky, ukážu až nasledujúce dni.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 26.7.2011 / 26.7.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.