Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 28. týždni 2011

Dátum: 19.07.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 28. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 11. júla do 17. júla 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1716 udalostí. Medzi nimi bolo aj 262 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo v sledovanom týždni 950. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili a riešili hliadky mestskej polície 46 priestupkov.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 46 krát. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky  MsP v troch prípadoch.

Značná časť porušení všeobecne záväzných nariadení súvisela s čistotou a poriadkom – 108 zistení. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 9 krát. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 14 predávajúcich a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené v 29 prípadoch.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 26 motoristov. V pešej zóne zistili mestskí policajti šesť porušení.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 91 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich riešili hliadky mestskej polície 29 krát.

Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 28 krát. Sedem zistení sa týkalo prípadov poškodenia dopravných značiek.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Námestí SNP a to 42. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá použili hliadky mestskej polície v 441 prípadoch a 153 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb.

Punto sa ocitlo v plameňoch

V sobotu hodinu pred polnocou spozorovala jedna z hliadok mestskej polície plamene  šľahajúce zo zaparkovaného osobného motorového vozidla na Svätovojtešskej ulici v Novom Meste. Intenzita horenia osobného auta Fiat Punto bola v čase príchodu hliadky na miesto v štádiu, že plamene už nebolo možné zahasiť ručnými hasiacimi prístrojmi. Na miesto preto policajti privolali hasičov a tí oheň skrotili. Prečo Fiat začal horieť nie je známe, no auto mohlo byť zapálené aj úmyselne neznámym podpaľačom. Či to tak bolo, odpoveď na to dá až policajné vyšetrovanie.

Bezdomovci sa pobili o euro

Vo štvrtok predpoludním zasahovala hliadka mestskej polície v  jednej z predajní na Františkánskom námestí. Mali sa tu hádať traja bezdomovci a to pre jedno euro, ktoré im dala na prilepšenie predavačka z tejto predajne. Nevedno, či sa títo nevedeli dohodnúť čo s hotovosťou urobiť, v každom prípade však hádajúcich sa bezdomovcov z predajne  hliadka mestskej polície vykázala.

Kanalizačné kryty opäť lákajú

Ľudí živiacich sa predajom kanalizačných krytov do zberných surovín asi sotva zaujíma, že do otvorenej šachty môže spadnúť dieťa a že samotné  šachty bez poklopov sú vážnou hrozbou aj pre motoristov. Pre zlodejov je dôležitý zisk z predaja druhotných surovín pravda len v prípade, že sa im  to podarí. Nevedno, či nejaký osoh z predaja ukradnutých kanalizačných krytov mali aj zlodeji, ktorí ich ukradli na Rezedovej ulici v Ružinove. V každom prípade ale po ich nájazde na tejto ulici zostalo na chodníkoch a ceste šesť nebezpečných otvorov. Tieto mestskí policajti označili a na chýbajúce poklopy okamžite upozornili správcu komunikácie.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 19.7.2011 / 19.7.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.