Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2011

Dátum: 12.07.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 4. júla do 10. júla 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1642 udalostí. Medzi nimi bolo aj 220 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným priestupkom však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo v priebehu týždňa 902. Na miestach vyradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich odstavili svoje vozidlá dvaja motoristi.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 31 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 59 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 106 priestupcov. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 18 krát  a pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 27 predávajúcich.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené v 24 prípadoch. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 25 motoristov.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej hovorí, že v pešej zóne riešili hliadky mestskej polície 7 priestupkov. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 97 priestupcov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi zistili a riešili hliadky 11 krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 5 starých vozidiel. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 14 krát. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon  porušili 28 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili mestskí policajti na Námestí SNP a to 44. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúcich vozidlách sa objavili v 433 prípadoch a 137 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Opilec zaútočil na mestského policajta

V nedeľu krátko pred 20.00 hod. jedna z hliadok mestskej polície spozorovala na Kamennom námestí skupinku asociálov konzumujúcu alkoholické nápoje a znečisťujúcu verejné priestranstvo. Obďaleč tejto skupinky ležal na zemi bez pohnutia neznámy muž. Tvár mu zalievala krv, preto hliadka k neznámemu privolala pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Do príchodu záchranárov sa však neznámy prebral a najskôr verbálne a potom aj fyzicky zaútočil na zasahujúceho policajta. Ten jeho útok za pomoci použitia donucovacích prostriedkov odvrátil a útočníka spacifikoval. 47-ročného muža vzápätí záchranári za  asistencie mestských policajtov previezli na ošetrenie do nemocnice a z nej putoval tento muž na policajné oddelenie. Tu ho čakalo obvinenie zo spáchania trestného činu a to útoku na verejného činiteľa.

Narkomani v parčíku

V sobotu večer si parčík na Račianskom  mýte zvolili za miesto drogových radovánok viacerí mladí ľudia. Ich zvláštne správanie sa a aplikácia omamnej látky ale neušlo oku pracovníka obsluhujúceho bezpečnostný kamerový systém mestskej polície. Ten do parčíku vyslal najbližšiu hliadku a mládenci boli vzápätí na mieste zadržaní a odovzdaní na doriešenie príslušníkom policajného zboru.

Kamerový výstup usvedčil vandala

Na bezpečnostnú kameru nebude v najlepšom spomínať ani istý mládenec z Vajnor. Ten má na svedomí poškodenie dreveného altánku v parčíku na Koniarkovej ulici. Hliadke mestskej polície  tvrdil, že on ani v parčíku nebol, no videozáznam zachycujúci jeho demolačnú aktivitu hovoril o niečom úplne inom. Neminula ho príslušná bloková pokuta a pochopiteľne aj škodu ktorú spôsobil bude musieť mestskej časti do posledného centu uhradiť.

Nedobrovoľne vo výťahovom zajatí

V sobotu podvečer sa policajti mestskej polície ponáhľali pomôcť neznámej žene, ktorá sa ocitla v zaseknutom osobnom výťahu na Záhradníckej ulici. Na vzniknutú situáciu telefonicky upozornili aj pracovníkov havarijnej výťahovej služby. Dvere neposlušného výťahu sa však podarilo hliadke otvoriť a ženu, ktorá sa ocitla nedobrovoľne vo výťahovom zajatí dostať do bezpečia.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 12.7.2011 / 12.7.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.