Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2011

Dátum: 04.07.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 27. júna do 3. júla 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1757 udalostí. Medzi nimi bolo aj 212 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých počas sledovaného týždňa bolo 1135. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na týchto miestach odstavili svoje vozidlá štyria motoristi.

V oblasti porušení verejného poriadku riešili hliadky MsP 20 prípadov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 46 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 120 priestupcov. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 6 krát a pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 15 predávajúcich.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené 12 krát a z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 13 motoristov. V pešej zóne riešili hliadky mestskej polície 6 priestupkov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 70 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi zistili mestskí policajti 8 krát.

Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 5 krát. Na príslušné úrady zároveň nahlásili 6 starých vozidiel, ako aj 9 prípadov týkajúcich sa poškodenia dopravného značenia.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň zároveň prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo na Viedenskej ceste a to 38. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce nasadili hliadky 601 krát a 160  motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb.

Začiatok prázdnin školáci oslavovali s pohárikom v ruke

Školáci si momentálne užívajú prvé dni prázdnin, no ako sa zdá, so školskými lavicami sa niektorí z nich ťažko lúčili. Po odovzdaní vysvedčení tieto vo štvrtok niektorí z nich preberali so spolužiakmi na školských dvoroch. Niekde aj s pohárikom alkoholu v ruke. Tak ako napríklad na školskom dvore na Medzihradskej ulici vo štvrtok popoludní. Školákom tu policajti namerali celkom zaujímavé koncentrácie alkoholu v dychu a to od 0,20 promile až do 0,70 promile. Pre svoje ratolesti si postupne prišli ich rodičia a tých ešte čaká cesta na príslušný miestny úrad, kde budú musieť čo to vysvetľovať, prečo ich deti takto popíjali. Noc na prelome júna a júla bola o čosi pokojnejšia, no i tak na Námestí Slobody jedna z hliadok mestskej polície po polnoci našla 17-ročnú stredoškoláčku s koncentráciou 0,65 promile.

Chcel spáchať samovraždu, v byte zanechal list na rozlúčku

V jednom z bytov na Dlhých dieloch v nedeľu večer našli jeho obyvatelia list písaný rukou 55-ročného muža. Bol to list na rozlúčku s rodinou a jeho pisateľ chcel spáchať samovraždu . Po  pisateľovi listu sa však akoby zem zaľahla. Polícia rozbehla po mužovi pátranie a do pátracej akcie boli následne zapojení aj  policajti mestskej polície. Muža sa ale nedarilo dlhé hodiny nájsť. Až krátko pred jednou hodinou ranou spozorovala jedna z hliadok mestskej polície na Karloveskej ulici neznámeho muža, opis ktorého sedel na hľadanú osobu. Neznámeho preto hliadka skontrolovala a bol to skutočne muž po ktorom polícia pátrala.

Pávej rodine ani okoloidúce vlaky neprekážali

Okolie železničnej trate pri Majerskej ulici vo Vrakuni si v utorok v ranných hodinách vybrala za miesto svojej prechádzky pávia rodina. Tej vonkoncom neprekážali okoloidúce vlaky. Hliadke mestskej polície sa našťastie včas podarilo zistiť majiteľa týchto pávov a ten ich v priebehu niekoľkých minút odchytil a umiestnil späť do voliéry, z ktorej sa vybrali spoznávať ranný život v tejto mestskej časti.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2011 / 4.7.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.