Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2011

Dátum: 21.06.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 13. júna do 19. júna 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2163 udalostí. Medzi nimi bolo aj 260 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1303. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na týchto miestach odstavilo svoje vozidlá 11 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili a riešili hliadky mestskej polície 63 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 72 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 112 priestupcov. Osem zistených priestupkov sa týkalo znečistenia kontajnerových stojísk a 26 priestupkov súviselo s porušením zásad ambulantného predaja a trhového poriadku.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené v 26 prípadoch a z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo zvolilo 18 motoristov. V pešej zóne zistili hliadky mestskej polície 14 porušení.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 147 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi riešili hliadky 5 krát a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 35 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili mestskí policajti 628 krát. 162 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb. Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Saratovskej ulici a to 49.

Z ukradnutých vecí radosť dlho nemali

V piatok niekoľko minút pred piatou hodinou rannou si s viacerými kvetináčmi plnými okrasných kvetov a drevín vykračovali po Laurinskej ulici dvaja neznámi muži. Tých skontrolovala jedna z hliadok mestskej polície a ukázalo sa, že rannými „záhradníkmi“ boli 27-ročný muž z Nitry a o rok starší Bratislavčan. Kvetináče s okrasnými drevinami a kvetinami títo dvaja krátko predtým odcudzili spred jednej kaviarne na Hlavnom námestí. Obaja usilovní záhradníci skončili na policajnom oddelení.

Z fontány si urobili bazén

Fontánu na Hlavnom námestí si za bazén zamenili v piatok podvečer niekoľkí zahraniční turisti. Do Bratislavy pricestovali z Francúzska a Mexika. Turisti sa v tomto prípade neosviežovali len zvonka, ale aj zvnútra a to konzumáciou alkoholických nápojov. Kúpanie sa vo fontánach, ako aj konzumácia alkoholických nápojov na verejných priestranstvách je v hlavnom meste zakázaná a toto konanie nezostalo bez odozvy. Hliadka mestskej polície všetkým kúpajúcim sa blokovými pokutami pripomenula, že bratislavské fontány neslúžia na kúpanie, ale i to, že konzumácia alkoholických nápojov na verejných priestranstvách je v Starom Meste zakázaná.

Požiar suchej trávy a rozliaty olej na ceste

V mestskej časti Petržalka počas týždňa  riešili  hliadky mestskej polície viacero zaujímavých prípadov. Tak napríklad v utorok popoludní rozliaty olej na ceste v dĺžke asi 100 metrov mohol byť príčinou váženej dopravnej nehody pre vodičov jazdiacich po Medveďovej ulici v Ovsišti. Z ktorého vozidla olej unikol nie je známe, o odstránenie nebezpečenstva sa však postaral správca komunikácie, ktorý cestu posypal absorbčným materiálom.

Do inej časti Petržalky o deň neskôr volali mestskí policajti hasičov a to konkrétne na Antolskú ulicu. Pred druhou hodinou rannou sa niekto neznámy postaral o požiar pokosenej suchej trávy. Oheň v priebehu niekoľkých minút hasiči skrotili.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 21.6.2011 / 21.6.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.