Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2012

Dátum: 11.10.2012
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2012

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 1. októbra do 7. októbra 2012 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2060 udalostí. Medzi nimi bolo aj 258 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom  bolo 1349 priestupkov  z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 15 porušení a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 37 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 104 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol hliadkami MsP zistený v 16 prípadoch. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku sa snažilo obísť 9 predajcov. Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín hliadky mestskej polície riešili 21 krát a z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 20 motoristov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo počas týždňa 146 ľudí. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými osobami sa vyskytli 12 krát a 6 priestupkov sa týkalo poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne stojace vozidlá boli nasadené v 586 prípadoch a 165 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb. Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Trnavskej ceste a to 72.

Skokom z okna chcel spáchať samovraždu

V pondelok krátko po deviatej hodine večer sa na Romanovej ulici v Petržalke schyľovalo k dráme. Na parapete jedného z okien bytu na šiestom podlaží stál polonahý muž. Z jeho chovania sa dalo usúdiť, že tento si chce siahnuť na svoj život a to skokom z okna. Na jeho správanie susedia telefonicky upozornili mestských policajtov. Tých tento muž stojaci na parapete okna privítal slovami – aký ste len frajeri, poďte si pre mňa. To už na Romanovu ulicu mierili aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru s výsuvnou plošinou. Mestskí policajti medzitým muža slovne upokojovali a odhovárali ho od jeho konania. Hasičom sa následne  podarilo vyraziť vchodové dvere bytu a hliadka policajného zboru, ktorá na miesto dorazila tiež dostala muža do bezpečia. 30-ročného Bratislavčana trpiaceho psychickými problémami pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci previezli do najbližšej nemocnice.

Ani dve promile alkoholu ho od jazdy neodradili

Skupinku mladíkov hlučne správajúcu sa na Radlinského ulici spozorovala jedna z hliadok mestskej polície v nedeľu hodinu po polnoci. Všetci si posadali do malého Clia a bez osvetlenia jazdiac zo strany na stranu začali brázdiť bratislavské cesty. Ďaleko sa ale nedostali a v ďalšej nebezpečnej jazde vodičovi zabránili mestskí policajti. Tí auto zastavili a už pohľad na vodiča napovedal, že sa niekde predtým poriadne pozrel na dno pohárika. To potvrdila aj dychová skúška, ktorej sa 22-ročný muž z Hladovky na Orave následne podrobil, keď na miesto prišla hliadka policajného zboru. Hodnoty alkoholu v dychu boli v jeho prípade vodiča Clia skutočne vysoké. Namerali mu takmer 2 promile. Samozrejme, v tomto stave už Oravčan ďalej auto riadiť nemohol a skončil na policajnom oddelení.

Do kontajnera na staré šatstvo odložila omylom Bratislavčanka aj svoje osobné veci

V stredu ráno na číslo 159 zavolal majiteľ istej pizzérie na Búdkovej ceste. Toho požiadala o pomoc pani, ktorá do kontajnera na obnosené šatstvo omylom odložila aj svoje osobné veci, mobilný telefón a kľúče od bytu. Privolanej hliadke mestskej polície sa podarilo zistiť kontakt na konateľa spoločnosti zabezpečujúcej tento zber, následne aj telefónne číslo na pracovníka firmy, ktorý vzápätí prišiel kontajner odomknúť a nepozornej pani vrátil veci späť.

Dvaja opilci napadli cudzincov

V stredu popoludní popíjali pri hlavnom kríži Ondrejského cintorína dvaja muži. Po vyriešení priestupku sa obaja pobrali preč, lenže pri východe z cintorína najskôr slovne a potom aj fyzicky napadli dvoch cudzincov. Hliadka mestskej polície im v ďalších útokoch zabránila a z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu si následne oboch na ďalšie doriešenie na mieste prevzala privolaná hliadka policajného zboru.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.10.2012 / 11.10.2012

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.