Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2012

Dátum: 18.09.2012
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2012

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 10. septembra do 16. septembra 2012 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1782 udalostí. Medzi nimi bolo aj 256 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnené zistené a riešené prípady patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo počas týždňa 1114. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku mestskí policajti riešili 23 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto v priebehu týždňa porušili 26 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 69 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk zistili hliadky mestskej polície v štyroch prípadoch a zásady ambulantného predaja a trhového poriadku sa snažilo obísť sedem predajcov.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín riešili mestskí policajti 23 krát. Tri prípady súviseli s poškodzovaním verejnej zelene. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 22 vodičov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 165 ľudí. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi riešili hliadky MsP 8 krát. Na príslušné úrady bolo nahlásených 5 nelegálnych skládok a 4 staré vozidlá. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho neduhu sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 19 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli použité v 444 prípadoch a 153 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb. Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Námestí SNP a to 58.

Ranná bitka na Trnavskom mýte

V sobotu niekoľko minút pred piatou hodinou rannou bolo akosi rušnejšie pred tržnicou na Trnavskom mýte. Do seba sa tu pustila pätica ľudí – traja muži a dve ženy.  V tomto prípade nezostalo len pri silných slovách zúčastnených, ale k slovu sa dostali aj kopance. Ich výsledkom bol jeden zranený človek, ktorého privolaní záchranári následne previezli na ošetrenie do nemocnice. Spolu s hliadkou mestskej polície na miesto incidentu dorazili aj hliadky policajného zboru. Bitkárov sa podarilo skrotiť a tí neskôr skončili na príslušnom policajnom oddelení. Prečo sa do seba pustili nie je známe.

Mladíkom prekážala zastávka MHD

Záľubou dvoch mladých ľudí bolo pravdepodobne ničenie zastávok mestskej hromadnej dopravy. Do jednej takejto sa pustili v utorok  niekoľko minút po štvrtej hodine rannej a to Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu. Keď svoje dielo dokonali, pobrali sa preč. To ale netušili, že ich vyčíňanie nezostalo bez povšimnutia náhodných chodcov a tí na dvoch ničiteľov telefonicky  upozornili operačné pracovisko mestskej polície. Dvoch podozrivých 20-ročných Bratislavčanov hliadka vzápätí zadržala ani nie 100 metrov od zničenej zastávky. Že to boli oni  napokon potvrdil aj istý muž, ktorý bol svedkom ich netradičnej rannej zábavky. Cesta oboch následne viedla na policajné oddelenie.

Strom spílili až privolaní hasiči

Chodcov, ale aj motoristov parkujúcich na Donnerovej ulici v Karlovej Vsi v sobotu popoludní ohrozoval nebezpečne nakláňajúci sa strom. Vietor si s ním dokázal hravo poradiť a nakláňajúci sa strom  vážne ohrozoval nielen parkujúce vozidlá, ale aj prechádzajúcich chodcov. V zemi ho držalo už len na niekoľko koreňov a hrozil jeho pád. Preto sa hliadka mestskej polície spojila s hasičmi a tí strom vypílili.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.9.2012 / 18.9.2012

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.