Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2012

Dátum: 21.08.2012
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2012

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 13. augusta do 19. augusta 2012 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1885 udalostí. Medzi nimi bolo aj 246 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1027. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 23 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 26 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 129 priestupcov. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 13 prípadoch a pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku sa snažilo obísť 14 predajcov. Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín hliadky mestskej polície zistili v 23 prípadoch.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania urobilo v priebehu týždňa 23 motoristov a päť priestupkov súviselo s voľnými pouličnými aktivitami.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 227 občanov. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými osobami sa vyskytli 9 krát. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 31 krát a deväť prípadov sa týkalo poškodení dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 421 krát a 151 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb. Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že najviac priestupkov zistili a riešili hliadky mestskej polície na Námestí SNP a to 60.

Otecko spal a chlapček takmer vypadol z balkóna

V sobotu predpoludním dostali mestskí policajti telefonickú informáciu od občanov, že na balkóne jedného z bytov na Tehelnej ulici stojí na stoličke malý plačúci chlapček. Byt sa nachádzal na prvom podlaží a volajúci mali strach, aby cez balkón chlapček neprepadol. Túto informáciu jedna z  hliadok okamžite preverila, chlapček skutočne na okraji balkóna stál. Do bytu sa ale nedalo dozvoniť, preto boli o pomoc požiadaní hasičov. Tí sa dostali do bytu cez otvorené okno a v ňom našli spať otca tohto chlapčeka. Zobudili ho a malého otecko z balkóna zobral do bytu. Otec jednoducho zaspal a zvedavé chlapča si našlo takúto nebezpečnú „zábavku“.

Alkohol za volantom vodičovi zrejme neprekážal

Vo štvrtok nadránom pristavili hliadku mestskej polície v Petržalke občania a tí policajtov upozornili na zvláštne správanie sa vodiča vozidla jazdiaceho po Panónskej ceste. Túto komunikáciu križoval vodič  auta zo strany na stranu, preto v ďalšej jazde hliadka vodiča obmedzila. Nakoľko tento javil známky požitia alkoholických nápojov bola privolaná hliadka policajného zboru. Prístroj na zisťovanie v alkoholu dychu potvrdil čo bolo dôvodom zvláštnej jazdy – vodičovi v dychu policajti namerali 1,6 promile alkoholu. Samozrejme, ďalej už jazdiť nemohol a skončil na príslušnom policajnom oddelení.

Cnelo sa mu za bývalým domom?

Na ulici Pri Habánskom mlyne sa rozhodol v pondelok večer pozrieť do svojho bývalého domu 60-ročný muž. Na jeho nezvyčajnej návšteve by nebolo nič mimoriadne, keby do domu vstúpil riadne s vedomím jeho majiteľa a cez vchodovú bránku a prirodzene aj riadne oblečený. Tento muž sa ale motal v záhrade domu v Adamovom rúchu a navyše javil aj známky psychického narušenia. Mestskí policajti na miesto preto privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 21.8.2012 / 21.8.2012

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.