Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2012

Dátum: 26.02.2012
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2012

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 20. februára do 26. februára 2012 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1790 udalostí. Medzi nimi bolo aj 194 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným a zisteným prípadom však možno zaradiť priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo v sledovanom týždni 1097. V jednom prípade bol hliadkou mestskej polície zistený trestný čin.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 13 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 88 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 113 priestupcov.

Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 15 prípadoch a pravidlá ambulantného predaja nerešpektovalo 6 predávajúcich. Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín zistili hliadky mestskej polície 18 krát.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 28 vodičov, v pešej zóne sa stalo 19 priestupkov a na telefonáty týkajúce sa rušenia nočného pokoja zasahovali mestskí policajti 4 krát.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 72 priestupcov. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi riešili hliadky mestskej polície 10 krát. Deväť prípadov súviselo s poškodením dopravných značiek a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon  porušili 64 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá založili mestskí policajti 468 krát a 171 motoristov si po odtiahnuté muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb. Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili a riešili hliadky mestskej polície na Námestí SNP a to 38.

Po automate na lístky kopancami zničili dve autá

Centrum mesta nezostáva vyľudnené ani v ranných hodinách. Tak tomu napokon bolo aj v utorok krátko pred piatou hodinou. Na Námestí SNP čakajúc na prvú rannú električku si čas do jej príchodu krátila kopaním do lístkového automatu trojica mladých ľudí. Keď električka nechodila, trojica sa rozhodla ísť pešo, ale na Treskoňovej ulici im zrejme v chôdzi prekážal zaparkovaný osobný Mercedes. Ten zostal v okamihu bez spätného zrkadla, ktoré po odkopnutí zostalo rozbité ležať na zemi. Bez povšimnutia tejto trojice nezostalo ani ďalšie auto a to Renault Laguna, z ktorého tiež po kopancoch odletelo na zem spätné zrkadlo. A bez povšimnutia správanie sa tejto trojice nezostalo ani zo strany mestskej polície. Trojicu mladíkov 19 až 22 rokov zo Svätého Jura a Bratislavy hliadka zadržala a predviedla na oddelenie policajného zboru. Škoda, ktorú majiteľom týchto vozidiel spôsobili bude značná. Len na Mercedese ju jej majiteľ vyčíslil na 500 eur.

Vykradnuté BMW v Ružinove

Niekoľko stoeurová škoda určite vznikla aj majiteľovi strieborného BMW zaparkovaného na Žellovej ulici v Ružinove. Auto spozorovala jedna z  hliadok mestskej polície vylámané na tejto ulici v pondelok predpoludním. Aká presná škoda na vozidle vznikla nie je známe a aj v tomto prípade sa do objasňovania prípadu pustili privolaní príslušníci policajného zboru.

Agresívna žena v zdravotnom stredisku

Vo štvrtok popoludní si zásah v zdravotnom stredisku na Bebravskej ulici vo Vrakuni vyžiadalo agresívne správanie sa neznámej ženy. Tú hliadka našla na prvom podlaží strediska a z jej správania sa dalo okrem iného usúdiť aj to, že si chce ublížiť na zdraví. Policajti sa snažili ženu upokojiť, čo sa im  aj po niekoľkých minútach podarilo. Ošetrenie táto pani nepotrebovala a akoby sa nič nestalo, pobrala sa zo strediska rovno domov.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 27.2.2012 / 27.2.2012

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.