Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2012

Dátum: 30.01.2012
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2012

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 23. januára do 29. januára 2012 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2124 udalostí. Medzi nimi bolo aj 228 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.
 
K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom však možno zaradiť priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých v priebehu sledovaného týždňa bolo 1463.
V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 24 porušení. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 32 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 83 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk zistili hliadky 22 krát.
Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku sa snažilo obísť 9 predajcov. Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín zistili hliadky mestskej polície 25 krát a z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 49 motoristov.
Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 74 priestupcov a prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi riešili mestskí policajti 8 krát.
Jedenásť zistených prípadov sa týkalo poškodenia dopravných značiek a na príslušné úrady jednotlivé okrskové stanice mestskej polície nahlásili 8 starých vozidiel. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili v 46  prípadoch.
Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili a riešili hliadky mestskej polície  na Námestí SNP a to 48. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili v 751 prípadoch a 157 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.  

Skokom do dunajských vôd chcela spáchať samovraždu

V pondelok hodinu po polnoci si  Dunaj v Bratislave, ktorého výška v tom čase dosahovala takmer 600 cm vybral takmer svoju prvú tohtoročnú obeť. Skokom do jeho kalných studených vôd sa na Rázusovom nábreží pri vodomernej stanici pokúsila spáchať samovraždu neznáma žena. Jej zúfalé volanie o pomoc započula jedna z hliadok mestskej polície a tá ženu spozorovala pri brehu už po krk vo vode. Silný prúd rieky mohol ženu každou chvíľou strhnúť priamo do toku. Mestskí policajti sa preto rozhodli okamžite konať a napriek ohrozeniu vlastných životov, kde hrozilo riziko ich pošmyknutia sa do rieky na šmykľavom strmom brehu, neznámu z vôd Dunaja vytiahli na breh do bezpečia. Tu jej poskytli prvú pomoc a značne podchladenú zabalili do izotermickej prikrývky. Neskôr sa 34-ročnej Bratislavčanky ujali privolaní zdravotníci. Tí ju previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia. Zasahujúcich príslušníkov ocenil primátor hlavného mesta pamätnou plaketou a za hrdinský čin boli zároveň mimoriadne povýšení do vyššej hodnosti.


Uhynuté ryby skončili na skládke

Zatiaľ neznámy človek sa zbavil troj až štvorkilogramových   kaprov a tieto odniesol v igelitových taškách na skládku pri Janíkovom dvore v Petržalke. Uhynutých šupináčov tam bolo skutočne viac ako dosť. Nález 25 kaprov nahlásili preto mestskí policajti oddeleniu životného prostredia ešte v stredu minulý týždeň, kedy ich na skládke našli.

Otvorená Kia a poškodená Fabia

V sobotu podvečer vylomený zámok na dverách bielej Kie zaparkovanej na Latorickej ulici napovedal, že do útrob vozidla sa pozrel zatiaľ neznámy zlodej. Podobne dopadol aj majiteľ Škody Fabie, ktorý ju zaparkoval na Grösslingovej ulici vo štvrtok večer. Auto bolo vylámané, malo farbou zastriekané okná a poškodený nárazník. Z dôvodov podozrenia zo spáchania trestného činu a oboch prípadov ujali neskôr privolaní príslušníci policajného zboru.


 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 31.1.2012 / 31.1.2012

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.