Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 3. týždni 2012

Dátum: 22.01.2012
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 3. týždni 2012

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 16. januára do 22. januára 2012 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1792 udalostí. Medzi nimi bolo aj 223 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom však možno zaradiť priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo počas týždňa 1286.
V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 17 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 21 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 55 priestupcov.
Neporiadok okolo kontajnerových stojísk zistili hliadky v 5 prípadoch. Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín riešili mestskí policajti 21 krát a z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 17 vodičov. V pešej zóne zistili a riešili 12 porušení.
14 prípadov súvislo s poškodením dopravných značiek a tieto poškodenia boli okamžite nahlásené príslušným správcom komunikácie. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli  vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 37 krát.
Vyznávači konzumácie alkoholických nápojov pod holým nebom napriek tomu, že je to zakázané štatistiku mestskej polície doplnili v sledovanom týždni o 32 nových prípadov.
Najviac priestupkov zistili a riešili hliadky mestskej polície na Antolskej ulici a to 45. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili v 648 prípadoch a 149 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Kradol hliníkové lišty

V sobotu ráno dostali mestskí policajti informáciu o vyčíňaní dvojice mužov, ktorá z detského ihriska na Gessayovej ulici mala kradnúť hliníkové lišty. Ukázalo sa, že v tomto smere bola dvojica mimoriadne aktívna a ihrisko vďaka nej prišlo o 31 takýchto líšt. Samozrejme, zlodeji aj s lupom na hliadku mestskej polície nečakali a stratili sa medzi petržalskými panelákmi. To už ale policajti postupne  navštevovali výkupne druhotných surovín v okolí a úspech sa dostavil ani nie do hodiny. Z jednej takejto prevádzky oznámili, že hliníkové lišty doniesol do výkupne istý muž. Toho vo výkupni hliadka zadržala a z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu sa prípadu neskôr ujali príslušníci policajného zboru. 33-ročný muž z Vysokej pri Morave totiž svojím konaním spôsobil škodu vo výške 1000 eur.

Cestou z oslavy sa stratila žena

V stredu niekoľko minút po tretej hodine rannej smerovala jedna z hliadok mestskej polície preveriť telefonické oznámenie týkajúce sa stratenej matky na Majerníkovej ulici. Nezvestnosť mamy nahlásil jej syn. Obaja smerovali domov z oslavy a syn sa bál, že mama mohla spadnúť, pričom môže byť aj zranená. Stratenú ženu hliadka našla ani nie 100 metrov od nešťastného syna, zranená našťastie nebola, no podobne ako jej podarený syn, aj ona mala dosť veľký problém s chôdzou a stabilitou v dôsledku predtým skonzumovaného alkoholu.

Požiar v uzatvorenom podchode

V utorok popoludní sa z uzatvoreného podchodu pod Dolnozemskou cestou v blízkosti Bzovíckej ulice valili kúdole hustého dymu. V týchto priestoroch s obľubou prespávajú bezdomovci, tí však v čase požiaru rôzneho odpadu, ktorý si sem postupne z okolia nanosili neboli doma. Požiar zlikvidovala až privolaná hasičská jednotka.

Záchrana uväznenej mačky

Do zajatia jedného z pilierov mosta Apollo sa dostala pondelok popoludní mačka. Tá si cestu z piliera von nevedela po čase nájsť a mňaučaním to dávala zreteľne najavo. Preto mestskí policajti sa telefonicky spojili so správcom mosta, ten neskôr na pilieri odomkol spodné plechové dvere a mačka sa zo zajatia dostala bez problémov na slobodu.



 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.1.2012 / 23.1.2012

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.