Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2012

Dátum: 08.01.2012
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2012

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 2. januára do 8. januára 2012 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1215 udalostí. Medzi nimi bolo aj 147 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom však možno zaradiť priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo počas sledovaného týždňa 806.

14 priestupkov súviselo s porušením  pravidiel verejného poriadku. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 13 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 72 priestupcov a neporiadok okolo kontajnerových stojísk zistili hliadky mestskej polície v 15 prípadoch.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín riešili hliadky mestskej polície 15 krát a z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 15 motoristov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 39 priestupcov a prípady obťažovania okoloidúcich zistili a riešili mestskí policajti 10 krát. Na príslušné úrady nahlásili zároveň jednotlivé OS MsP 5 starých vozidiel. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 23 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili mestskí policajti na Námestí SNP a to 38. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili 501 krát a 46 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb.

Opitú ženu vyložili z auta na autobusovej zastávke

V pondelok 2. januára v podvečerných hodinách na križovatke Miletičovej a Záhradníckej ulice na zastávke mestskej hromadnej dopravy vyložili z osobného auta dvaja neznámi muži staršiu ženu a nechali ju na ulici napospas osudu. Táto pani, ako sa neskôr ukázalo, bola krátko predtým na návšteve u svojej známej, trošku viac popila a na viac si už nepamätala. Ani na to, ako sa do auta neznámych mužov dostala. Mala navyše poranenú aj hlavu, preto k 71-ročnej Bratislavčanke privolali mestskí policajti pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a tí ju previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Bezdomovec si ustlal na Bajkalskej ulici

V stredu popoludní podľa telefonátu od občanov mal hádzať po idúcich motorových vozidlách sklenené fľaše na Bajkalskej ulici neznámy muž. Tento atletický výkon  z jeho strany  sa avšak nepotvrdil, no hliadka mestskej polície ho našla spať rovno na tejto frekventovanej ulici oproti nákupnému stredisku. Javil známky požitia alkoholických nápojov, pričom nebol schopný súvislej komunikácie. Navyše mal aj poranenú hlavu, preto sa ho ujali záchranári. K nim sa ale začal správať mimoriadne agresívne, preto pri prevoze tohto muža do zdravotníckeho zariadenia asistovala aj policajná hliadka.

Víkendový vietor strhával pútače a strechy

Náporom víkendového vetra v Bratislave kde tu neodolali stromy, strešné krytiny, ale aj veľkoplošné reklamné pútače. Tak napríklad na Trenčianskej ulici si vetrisko hravo poradil so strešnou krytinou jedného domu a tú strhol na chodník. Reklamný pútač na Prístavnom moste nevydržal jeho nápory v piatok popoludní a jeho voľne plápolajúce zvyšky ohrozovali vodičov jazdiacich po moste. V tom prvom prípade miesto ohrozenia hliadka mestskej polície zabezpečila, v tom druhom  kontaktovala hasičov a tí zvyšky pútača odstránili.

Z kontajnera si urobil spálňu

Ľudia bez strechy nad hlavou si za miesto svojho nocľahu vyberajú skutočne aj nebezpečné miesta. Neraz je im dobrý aj smetný kontajner.

Pred niekoľkými rokmi sa jeden takýto stal osudným istému mužovi, ktorý v ňom nocoval prikrytý rôznymi papierovými kartónmi na Obchodnej ulici a pri jeho vyprázdňovaní sa dostal do útrob smetiarskeho auta. V sobotu ráno ľudia našli jeho nasledovníka v kontajneri vo Vajnoroch na ulici Za farou. Spáča hliadka mestskej polície z jeho sníčkov prebrala a ten svoju dočasnú plastovú spálňu hundrajúc čosi nezrozumiteľné napokon opustil.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.1.2012 / 9.1.2012

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.