Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2013

Dátum: 18.12.2013
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2013

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 9. decembra do 15. decembra 2013 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1795 udalostí. Medzi nimi bolo aj 219 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1123. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v jednom prípade s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

V oblasti porušení verejného poriadku riešili mestskí policajti 15 priestupkov. Majitelia psov zákon, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 14 krát. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 18 krát a pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo 8 predávajúcich.

Dva priestupky sa týkali poškodenia verejnej zelene a 25 motoristov si za miesto zaparkovania svojho vozidla zvolilo trávnaté plochy. Štatistika mestskej polície zároveň hovorí, že v pešej zóne riešili hliadky mestskej polície sedem rôznych porušení. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky mestskej polície 7 krát a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 11 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej hovorí, že najviac priestupkov a to 43 riešili hliadky mestskej polície na ulici Pod záhradami. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 533 krát a 183 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Nočná školská návšteva

V pondelok ani nie dve hodiny po polnoci „zavítal“ do základnej školy na Nobelovom námestí v Petržalke neznámy vlamač. Ten sa do priestorov školy dostal cez vypáčené prízemné vetracie okienko. O jeho pohybe po chodbách školy však už mala v tom čase informácie aj mestská polícia. Vlamača hliadka zadržala na chodbičke vedúcej k telocvični a následne 35-ročného cudzinca bývajúceho v Pezinskom okrese z dôvodov podozrenia zo spáchania trestného činu predviedli na najbližšie policajné oddelenie.

Lúpežníci v záložni pod Mostom SNP

Vo štvrtok predpoludním vstúpili do záložne pod Mostom SNP dvaja muži. Tí vonkoncom nemali v úmysle v nej čosi založiť, prípadne si niečo kúpiť. Jeden z dvojice mužov sa vrhol na predavačku a tú spacifikoval na zemi záložne, druhý medzitým sa porozhliadol po tovare a obslúžil sa väčším množstvom šperkov zo žltého kovu. Ako do predajne tí dvaja vstúpili, tak z nej aj zakrátko odišli. Telefonickú informáciu o prepade záložne obdržali takmer súčasne aj na operačnom pracovisku linky číslo 158. Páchateľom sa však podarilo z miesta činu nepozorovane ujsť a pátra po nich polícia.

Zima mu zrejme neprekážala

Svoje telo vystavoval na obdiv okoloidúcim v stredu zavčas rána na Tbiliskej ulici neznámy muž. Na naháča telefonicky policajtov mestskej polície upozornili obyvatelia Rače niekoľko minút pred šiestou hodinou rannou. Nakoľko tento javil známky duševnej poruchy, zasahujúca hliadka privolala do Rače záchranárov a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej  nemocnice.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 19.12.2013 / 19.12.2013

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.