Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2013

Dátum: 11.11.2013
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2013

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 4. novembra do 10. novembra 2013 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1905 udalostí. Medzi nimi bolo aj 284 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1354. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, v troch prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat a v jednom prípade s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci. V jednom prípade bolo zistené podozrenie zo spáchania trestného činu.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti 13 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 8 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 32 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 9 krát. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo 7 predajcov. V priebehu týždňa mestskí policajti riešili aj 20 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj 99 prípadov, kedy si motoristi trávnaté plochy zamenili za miesta parkovania pre svoje motorové vozidlá.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 20 ľudí a na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja mestskí policajti zasahovali 5 krát. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 14 krát. Na príslušné úrady bolo zároveň nahlásených 8 starých vozidiel.

Najviac priestupkov počas týždňa zistili a riešili hliadky mestskej polície na ulici Pod záhradami a to 173. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 668 krát a 173 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Skok do Dunaja Bratislavčanka prežila

V utorok 15 minút po piatej hodine rannej zápasila o svoj život prichytená o jedno z lán upevňujúcich kotviaci pontón za osobným prístaviskom na Fajnorovom nábreží neznáma žena. Jej zúfalé volanie o pomoc neuniklo pozornosti hliadke mestskej polície, ktorá sa v tom čase nachádzala v blízkosti osobného prístavu. Na miesto medzitým dorazili aj hliadky policajného zboru, pričom o tejto udalosti boli zároveň vyrozumení aj bratislavskí hasiči. Policajti do ich príchodu s neznámou ženou vo vode komunikovali, aby neupadla do bezvedomia. Tá len stále opakovala slová "život je smrť, staň sa vôľa božia". Po chvíli sa ale pustila lana a prúd vody ju začal unášať smerom k Starému mostu. Z vody sa ju podarilo vytiahnuť až pri nákupnom centre Eurovea. Na brehu 35-ročnú Bratislavčanku do príchodu záchranárov policajti zabalili do termofólie a následne ju pomohli hasičom naložiť do záchranárskeho vozidla, ktorým bola prevezená do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Zranený muž skončil v nemocnici

V utorok vo večerných hodinách spozorovala jedna z hliadok mestskej polície zraneného muža ležiaceho na chodníku pri Hálovej ulici. Z rany na hlave neznámemu tiekla krv, preto ešte do príchodu záchranárov poskytli neznámemu policajti prvú pomoc. Následne bol sanitkou tento muž prevezený do najbližšej nemocnice.

Sprejeri poškodili fasádu základnej školy

Do obnovy fasády základnej školy na Budatínskej ulici sa pustili v piatok večer dvaja mladíci. Ich "pracovné nasadenie" si všimla jedna z hliadok mestskej polície. Sprejeri zbadajúc ju nelenili a vzali radšej nohy na plecia. Jednému z nich sa podarilo stratiť v uličkách sídliska, jeho kamarát ukrývajúci sa v kríkoch mal ale smolu. Policajti ho tu našli a jeho ďalšia cesta viedla na príslušné policajné oddelenie.

Ropná škvrna v Jaroveckom ramene

V sobotu ráno plochu Jaroveckého ramena pokryla neznáma látka. O vzniknutej situácii preto petržalskí mestskí policajti informovali hasičov a tí sa okamžite pustili do odstraňovania znečistenia ramena. V tomto prípade to boli ropné látky a ako sa tieto do ramena dostali nie ej známe.

 

 

       

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 12.11.2013 / 12.11.2013

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.