Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2014

Dátum: 08.12.2014
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2014

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 1. decembra do 7. decembra 2014 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1681 udalostí. Medzi nimi bolo aj 264 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1087. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 90 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 44 krát. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 31 motoristov a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 21 krát.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené 10 krát a pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušili traja predávajúci. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi riešili mestskí policajti 15 krát a na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky mestskej polície 5 krát.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 28 ľudí. Päť priestupkov súviselo s nepovolenými pouličnými aktivitami a v priebehu týždňa mestská polícia nahlásila na príslušné úrady päť starých vozidiel, ako aj tri prípady poškodenia dopravných značiek.

Štatistika zásahov mestských policajtov zároveň prezrádza, že najviac priestupkov zistili a riešili hliadky počas týždňa na Františkánskej ulici a to 47. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 618 krát a 125 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

V Starom Meste pomáhali mestskí policajti zraneným ľuďom

K ľuďom so zdravotnými problémami v dvoch prípadoch privolávali hliadky mestskej polície do Starého Mesta pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Tak napríklad  utorok vo večerných hodinách pravdepodobne epileptický záchvat spôsobil vážne zdravotné problémy 55-ročnému Bratislavčanovi priamo na Primaciálnom námestí. K postihnutému pánovi hliadka mestskej polície preto okamžite privolala pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a tí ho následne previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

O dva dni neskôr opäť vo večerných hodinách dôvodom výjazdu posádky záchranárskeho vozidla bolo zranenie mladého cudzinca. Ten sa spolu s kamarátmi presúval do hotela. Na Kostolnej ulici však nešťastne spadol a pri páde si s najväčšou pravdepodobnosťou zlomil ruku. Jeho kamaráti preto pristavili mestských policajtov a požiadali o privolanie zdravotníkov, čo sa aj stalo. Aj tento muž skončil na centrálnom  príjme jednej z bratislavských nemocníc.

Zbitý a okradnutý muž na detskom ihrisku

V nedeľu ráno jedna z  hliadok mestskej polície preverovala telefonický oznam týkajúci sa sporo oblečeného muža ležiaceho v areáli detského ihriska na Drieňovej ulici. Tento muž ako sa ukázalo bol pod vplyvom alkoholu a väčšina jeho oblečenia na ňom skutočne chýbala. Ako sám povedal, cestou z diskotéky ho niekto zbil a okradol. Zranenia ktoré mal na hlave si vyžiadali jeho prevoz do nemocnice, preto aj na Štrkovec boli privolaní  pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.12.2014 / 9.12.2014

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.