Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2014

Dátum: 18.09.2014
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2014

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 8. septembra do 14. septembra 2014 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1859 udalostí. Medzi nimi bolo aj 204 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 927. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a k zatúlaným zvieratám 19 krát privolávali pracovníkov Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 91 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 30 krát. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo sedem predávajúcich.

Počas sledovaného týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 34 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj 32 prípadov, kedy si motoristi trávnaté plochy zamenili za miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo. V pešej zóne sa stalo 10 rôznych priestupkov a napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 30 ľudí. Prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi sa vyskytli 10 krát.

Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 35 krát a na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja hliadky mestskej polície zasahovali 7 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 520 krát a 116 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu odťahovacej služby. Najviac priestupkov zistili a riešili jednotlivé hliadky na ulici Pod záhradami a to 48.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.9.2014 / 18.9.2014

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.