Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2014

Dátum: 11.02.2014
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2014

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 3. februára do 9. februára 2014 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1941 udalostí. Medzi nimi bolo aj 230 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom však patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1374. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v dvoch prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

V oblasti porušení verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície osem priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 6 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 125 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk hliadky mestskej polície zistili 6 krát a dva priestupky sa týkali porušení pravidiel ambulantného predaja a trhového poriadku.

V priebehu týždňa mestskí policajti zistili aj 29 porušení súvisiacich s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín, ako aj 47 priestupkov parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách. V pešej zóne riešili hliadky MsP 22 rôznych porušení.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 12 ľudí. Tri prípady sa týkali obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 43 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň hovorí, že najviac priestupkov sa stalo na Trnavskej ceste a to 58. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 740 krát a 128 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu odťahovacej služby.

Len si zdriemol na lavičke

V sobotu večer si len tak zdriemol na jednej z lavičiek nachádzajúcich sa v Sade Janka Kráľa istý muž. Tomu zrejme neprekážalo ani chladné počasie. Zo sníčka ho ale prebrala jedna z hliadok mestskej polície a tá 28-ročnému mužovi následne odporučila, že predsa len bezpečne pre neho bude, ak sa poberie dospať noc radšej domov. Proti tomu tento pán nič nenamietal a tackavo sa pobral smerom k petržalskému sídlisku.

Ležiaci muž pri koľajniciach

Telefonickú informáciu o ležiacom mužovi v blízkosti električkových koľajníc vraj aj pod vplyvom alkoholu pri železničnej stanici Nové Mesto dostali mestskí policajti v pondelok  podvečer. Neznámeho muža hliadka pri koľajniciach skutočne našla. Bol zranený a zranenia mu v čase  príchodu policajtov už ošetrovali dispečeri dopravného podniku. Na miesto boli preto privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci a tí muža previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Zatúlaný psík v staničnej budove

Do staničnej budovy na Opletalovej ulici v Devínskej Novej Vsi vbehol v nedeľu podvečer zatúlaný psík a ten budovu nie a nie opustiť. Či chcel chlpáč niekam cestovať nie je známe. Hliadka mestskej polície však na stanicu privolala pracovníkov Slobody zvierat a z Devínskej Novej Vsi sa napokon psík predsa len previezol. Nie síce vlakom, ale autom na bratislavské Polianky do útulku Slobody zvierat.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 12.2.2014 / 12.2.2014

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.