Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2014

Dátum: 11.02.2014
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2014

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 27. januára do 2. februára 2014 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1713 udalostí. Medzi nimi bolo aj 263 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo počas týždňa 1145. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 11 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 16 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 117 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený  hliadkami MsP 18 krát. Jeden priestupok sa týkal nedodržania pravidiel ambulantného predaja.

Počas týždňa zistili hliadky mestskej polície aj šesť porušení nezabezpečenia schodnosti chodníkov v zimnom období, ako aj päť rôznych priestupkov v pešej zóne. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo v priebehu týždňa 23 motoristov. Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené v 43 prípadoch.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo sedem ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi sa vyskytli v štyroch prípadoch. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 14 krát.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo na Antolskej ulici a to 53. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 630 krát a 110 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu odťahovacej služby.

Zranený muž skončil v nemocnici

Pravdepodobne strata orientácie a stability zapríčinená nadmerným požívaním alkoholických nápojov mala v sobotu popoludní za následok pád muža na zem a jeho následné zranenia. Tento pán si totiž tackavo vykračoval popri zjazde z Mosta SNP k výstavisku na Einsteinovej ulici. Občas zablúdil aj na cestu a jeho putovanie onedlho skončilo pádom na premrznutú zem, kde ho našla hliadka mestskej polície. Pri páde sa navyše aj poranil, preto na Einsteinovu ulicu policajti privolali záchranárov a tí zraneného muža previezli na ošetrenie do nemocničného zariadenia.

Na zľadovatenom chodníku sa vážne zranil starší pán

Viacerí vlastníci či správcovia nehnuteľností akosi počas prvého februárového víkendu zabudli na svoje povinnosti ktoré majú v zimnom období v spojitosti so zabezpečením zjazdnosti chodníkov. Mnohé boli počas víkendu pokryté vrstvou ľadu a ľudia mali čo robiť, aby na nich udržali rovnováhu. Na jednom z neudržiavaných chodníkov na Stachanovskej ulici sa v nedeľu popoludní nešťastne pošmykol aj starší pán. Tomu priamo na mieste pomáhala hliadka mestskej polície, vzhľadom ale k silným bolestiam v nohách policajti privolali na miesto pracovníkoch rýchlej zdravotnej pomoci a tí zraneného muža previezli do ružinovskej nemocnice.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 12.2.2014 / 12.2.2014

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.