Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 53. týždni 2015

Dátum: 07.01.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 53. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 28. decembra 2015 do 3.januára 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 431 udalostí. Medzi nimi bolo aj 97 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 249. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili dva priestupky. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 42 ľudí.

Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušil jeden predávajúci  a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené 8 krát.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 12 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tieto porušili 4 krát.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície riešili aj tri prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, ako aj jeden  prípad rušenia nočného pokoja. Na príslušné úrady bola nahlásená jedna nová nelegálna skládka.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni a to 15 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Saratovskej a Klobučníckej ulici, Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 168 krát a 24 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Silvester v Starom Meste prebehol bez rušivých momentov

Na bezproblémové lúčenie sa so starým rokom a vítanie toho nového v centre Bratislavy dohliadali počas silvestrovskej noci desiatky mestských i štátnych policajtov, pracovníci bezpečnostnej služby, zdravotníci i hasiči. Silvestrovská noc na námestiach prebehla bez rušivých momentov. Službukonajúci policajti počas nej nemuseli riešiť mimoriadne udalosti, ktoré by silvestrovskú zábavu pod holým nebom nejakým spôsobom narušili.

Rušnejšiu noc ale majú za sebou ale záchranári. Tí počas silvestrovskej noci v Starom Meste v šiestich prípadoch poskytovali zabávajúcim sa zdravotnícku pomoc. V štyroch prípadoch to boli prípady pomoci  ženám vo veku od 18 do 40 rokov, ktoré to značne prehnali s konzumáciou alkoholických nápojov, pričom v jednom prípade si zdravotný stav ženy v bezvedomí vyžiadal jej prevoz do zdravotníckeho zariadenia.    Záchranári počas noci ošetrili aj 50-ročného muža s reznými poraneniami na ruke, ako aj ďalšieho 25-ročného muža, ktorý mal po predchádzajúcom konflikte s iným mužom  poranené ústa.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.1.2016 / 8.1.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.