Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2015

Dátum: 27.10.2015
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 43. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 19. októbra do 25. októbra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1728 udalostí. Medzi nimi bolo aj 294 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1126. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 100 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 16 krát. Dva priestupky sa týkali nepovoleného ambulantného predaja.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 20 motoristov. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 38 ľudí a počas týždňa jednotlivé hliadky zistili aj 42 porušení nedodržania stanovených prevádzkových hodín.

Prípady obťažovania zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili 5 krát. Na príslušné úrady bolo zároveň nahlásených sedem starých vozidiel a dve nelegálne skládky. Päť prípadov sa týkalo nepovolených pouličných aktivít a rovnaký počet poškodenia dopravných značiek. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 23 krát.

Najviac priestupkov v priebehu týždňa zistili a riešili jednotlivé hliadky na Kalinčiakovej ulici a to 39. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 670 krát a 122 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Zabudnuté kľúče v aute

O šťastí môže dnes hovoriť majiteľ osobného auta, ktorý v ňom po vystúpení z neho zabudol v spínacej skrinke kľúče. Zlodej v tomto prípade by mal značne uľahčenú prácu, ak by chcel toto auto ukradnúť. Kľúče v zaparkovanom aute na Bzovíckej ulici si však v utorok večer všimli ako prví policajti mestskej polície. Tí majiteľa auta následne vyrozumeli a ten si svojho Golfa bezpečne uzatvoril.

Nevybuchnutá munícia v Lesoparku

Pri prechádzke  v  Lesoparku našiel istý Bratislavčan neďaleko sanatória pri konečnej autobusovej zastávke rôzne črepiny vojenskej munície pochádzajúcej z čias druhej svetovej vojny. Medzi nimi sa nachádzala aj funkčná munícia. Bratislavčan si miesto odfotil a fotografie z miesta nálezu zaslal mestskej polícii. Do lesa okrem  jazdeckej polície smerovali po tomto oznámení aj pyrotechnici policajného zboru.  Miesto, kde sa mala munícia nachádzať postupne prehľadali a okrem rôznych črepín z už vybuchnutej munície sa na mieste ukrýval aj funkčný mínometný granát. Ten pyrotechnici zaistili a bol zneškodnený na bezpečnom mieste.

Nočný lezec

Ako niekto lezie po lešení o pol tretej ráno už hádam ani ďalší komentár nepotrebuje. Mestskí policajti ale mali aj takýto prípad a to konkrétne na Hlaváčikovej ulici v Karlovej Vsi v pondelok. Či muž, ktorý po lešení liezol si len zabudol niekde kľúče od bytu a cez okno sa chcel do neho dostať nie je známe, v každom prípade zvyšok noci strávil na príslušnom policajnom oddelení, na ktoré bol hliadkou policajného zboru následne prevezený.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 28.10.2015 / 28.10.2015

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.