Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2015

Dátum: 22.10.2015
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 12. októbra do 18. októbra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1546 udalostí. Medzi nimi bolo aj 269 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 981. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 9 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 109 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 11 krát.

Počas týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 32 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj tri porušenia nerešpektovania pravidiel ambulantného predaja a trhového poriadku. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 34 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 20 krát.

Počas týždňa mestskí policajti riešili aj osem prípadov nepovolených pouličných aktivít, pri vykonávaní odborného dozoru v cestnej doprave v oblasti taxislužby zistili medzi taxikármi šesť porušení. Na príslušné úrady bolo nahlásených šesť starých vozidiel a päť nových skládok.

Najviac priestupkov počas týždňa zistili a riešili jednotlivé hliadky na ulici M. Sch. Trnavského a to 38. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli založené 606 krát a 123 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Nemecký ovčiak napádal nič netušiacich ľudí

V utorok na Košickej ulici preverovala jedna z hliadok mestskej polície oznam o napadnutí človeka nemeckým ovčiakom. Po útoku pes ušiel a policajti ho vzápätí našli na neďalekom detskom ihrisku, kde sa voľne pohyboval. Pes naďalej ohrozoval ľudí a jeho pozornosti neušiel ani muž s nákupným vozíkom, ktorý v tom čase kráčal po chodníku. Psa sa policajti snažili zahnať do bezpečia. V útokoch ale neprestával a začal útočiť aj na policajtov, pričom policajtku mestskej polície pohrýzol pod kolenom a do lýtka ľavej nohy. Jeho majiteľ sa ho snažil márne privolať, ovčiak na jeho povely nereagoval a napokon vbehol do dvora domu, z ktorého ušiel. Tým, že jeho majiteľ nezabránil útoku psa na človeka a nezabránil jeho voľnému pohybu okrem miest na to určených sa dopustil priestupku a v správnom konaní mu teraz hrozí finančný postih.

Zima a mokro mu zvlášť neprekážali

V sobotu krátko pred polnocou smerovala jedna z hliadok mestskej polície na Námestie Republiky. Na zemi tu mal vedľa invalidného vozíka ležať nehybne neznámy muž. Toho hliadka pri vozíku našla. Zranený síce nebol, ale vzhľadom k chladnému počasiu boli na miesto privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci. Prevoz do nemocnice však tento človek odmietol s tým, že ležanie na mokrej tráve mu vôbec neprekáža a vyhovuje mu. I napriek mu bolo odporučené, aby si radšej sadol na lavičku,čo napokon za pomoci aj urobil.

Octavia s rozbitým oknom

V nedeľu predpoludním si niekto neznámy „posvietil“ na zaparkovanú Škodu Octavia na Tyršovom nábreží. Ten neznámy na vozidle rozbil okno. Prípad preto mestskí policajti odovzdali na doriešenie privolanej hliadke policajného zboru.

Túlavý pes v Lidli

Netradičný oznam preverovali mestskí policajti v sobotu podvečer. Do predajne Lidl na Saratovskej ulici vbehol túlavý pes a ten nie  a nie predajňu opustiť. Na miesto boli preto privolaní pracovníci Slobody zvierat.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 22.10.2015 / 22.10.2015

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.