Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2015

Dátum: 13.10.2015
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 5. októbra do 11. októbra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1837 udalostí. Medzi nimi bolo aj 310 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 310. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 10 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 122 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 57 krát.

Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušili traja predávajúci a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín hliadky mestskej polície zistili 26 krát. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 37 motoristov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 30 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých ľudí riešili hliadky mestskej polície 6 krát.

V priebehu týždňa bolo nahlásených na príslušné inštitúcie desať starých vozidiel, tri prípady poškodenia dopravných značiek a tri nelegálne skládky. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 36 krát. Jedenásť riešených priestupkov sa týkalo nepovolených pouličných aktivít.

Štatistika zásahov hliadok mestskej polície za sledovaný týždeň zároveň prezrádza, že najviac priestupkov a to 32 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí SNP. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 690 krát a 126 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Bol spúšťačom hádky alkohol?

V pondelok vo večerných hodinách sa na Žatevnej ulici v Dúbravke pustili do seba  dve ženy, ktoré javili známky požitia alkoholických nápojov. Svedkom ich vzájomného napádania sa stala aj štvorročná dcérka jednej z nich. Obe hádajúce sa ženy upokojovali aj náhodní okoloidúci, tieto na ich slová nedbali a začali ich fyzicky napádať. Stop tomuto konaniu dala až hliadka mestskej polície. Tá rozhnevané ženy od seba oddelila a matku s dcérou odprevadila do neďalekej ubytovne. Čo bolo príčinou ich sporu zostáva zatiaľ záhadou, no spúšťačom hádky možno bol aj skonzumovaný alkohol u oboch z nich. V každom prípade nezodpovedná matka bude musieť svoje správanie vysvetľovať na oddelení sociálnych vecí a rodiny dúbravského miestneho úradu, ktorému bol tento prípad nahlásený.

Podchladený muž skončil v nemocnici

Hoci v hlavnom meste sú pre ľudí bez strechy nad hlavou k dispozícii zariadenia v ktorých môžu prečkať chladné noci, do týchto sa im priveľmi nechce chodiť. Noc radšej strávia na ulici neuvedomujúc si nebezpečenstvo, ktoré na ľudský organizmus v chladných dňoch striehne. Už aj počas víkendu mestskí policajti spolu so zdravotníkmi riešili prípad podchladeného muža na Kamennom námestí. Nekomunikujúceho muža vo veku asi 50 rokov našla  hliadka mestskej polície na námestí v nedeľu ráno. Nakoľko bol silne podchladený, na miesto boli privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Z kontajnerov veci nevyhadzovali

V sobotu popoludní preverovala jedna z hliadok mestskej polície oznam týkajúci sa ľudí, ktorí mali vyhadzovať neporiadok z veľkokapacitných kontajnerov na Komárnickej ulici. Ukázalo sa však, že z kontajnerov títo ľudia odpad nevyhadzovali, ale pomáhali do nich nahadzovať rôzne  veci, ktoré dovtedy znečisťovali blízke okolie.

Mačiatko sa pred chladom ukrylo v útrobách auta

Pouličné mačky veľmi dobre vedia, kde si môžu svoje kožúšky v  zime zohriať. Sú to napríklad aj motory zaparkovaných vozidiel na sídliskách. Jedno takéto auto si vyhliadla mačka aj na Černyševského ulici v Petržalke. Vo štvrtok ráno dala o sebe vedieť hlasným mňaučaním, ktoré sa do okolia ozývalo z motorového priestoru vozidla Opel. Hliadke mestskej polície sa podarilo zistiť majiteľa vozidla a ten následne mačku dostal zo zajatia do bezpečia.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 13.10.2015 / 13.10.2015

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.