Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2015

Dátum: 07.10.2015
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 28. septembra do 4. októbra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1723 udalostí. Medzi nimi bolo aj 291 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1071. V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v troch prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili 19 priestupkov a v jednom  prípade boli nájdené stratené osobné doklady. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 133 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 45 krát. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušili dvaja predávajúci.

Nedodržanie stanovených prevádzkových hodín hliadky mestskej polície zistili 20 krát a z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 26 motoristov. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 39 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov riešili hliadky mestskej polície 5 krát. Jeden priestupok sa týkal nepovoleného spaľovania odpadu.

Počas týždňa bolo na príslušné úrady nahlásených päť nelegálnych skládok, ako aj sedem starých vozidiel. Na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prejavy rušenia nočného pokoja hliadky mestskej polície zasahovali 6 krát. Päť priestupkov sa týkalo nepovolených pouličných aktivít a štyri poškodenia dopravných značiek. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 21 krát.

Štatistika zásahov hliadok mestskej polície za sledovaný týždeň zároveň prezrádza, že najviac priestupkov a to 40 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Radlinského ulici. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 662 krát a 115 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Stratená peňaženka sa vrátila späť k jej majiteľke

Žena, ktorá stratila svoju peňaženku v sobotu pri jednom z nákupných reťazcov na Gagarinovej ulici už hádam ani nedúfala, že sa k nej dostane opäť  späť. V peňaženke bola totiž väčšia finančná čiastka, ale aj viaceré platobné karty. A práve tie pomohli vypátrať majiteľku stratenej peňaženky cez kontaktné strediská bankových inštitúcií, ktoré ich vydali. Banky následne ženu telefonicky kontaktovali a tá si po nájdenú peňaženku prišla na ružinovskú stanicu mestskej polície.

Pomýlil si jednoducho dvere

Nestáva sa často, aby mestskí policajti museli takpovediac „navigovať“ niektorých ľudí k bytovým dverám za ktorými bývajú. Ale... Ak sa niekto značne pozrie na dno pohárika a v dôsledku toho stratí orientáciu až tak, že netrafí domov, stávajú sa aj takéto veci. Ako napríklad v prípade istého muža, ktorý si jednoducho zmýlil vchodové dvere do svojho bytu na Fedinovej ulici v Petržalke v sobotu popoludní. Klopkal na dvere susedov s tým, že je už doma. Nebol a do správnych dverí tohto pána odprevadila až hliadka mestskej polície.

K zraneným ľuďom privolávali záchranárov

Ľuďom s rôznymi zraneniami ktoré utrpeli po páde na zem, aj počas týždňa hliadky mestskej polície privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Bolo tomu tak napríklad na Budatínskej ulici v Petržalke v utorok popoludní. Pomoc potreboval asi 40 až 50- ročný muž, ktorý mal poranenú hlavu. Záchranárov mestskí policajti privolávali v piatok aj na Kukučínovu ulicu k mužovi, ktorý sa ponosoval na bolesti nôh a podľa lekárskej správy mal aj ďalšie vážne zdravotné problémy. On však odmietal ošetrenie a prevoz do zdravotníckeho zariadenia. Napokon sa ho podarilo presvedčiť a skončil v nemocnici.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.10.2015 / 7.10.2015

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.