Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2015

Dátum: 29.09.2015
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 21. septembra do 27. septembra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1697 udalostí. Medzi nimi bolo aj 276 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1100. V jednom prípade hliadka mestskej polície spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v dvoch prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 102 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 35 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 6 krát.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 22 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj päť priestupkov užívania verejného priestranstva bez príslušného povolenia. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 23 motoristov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 43 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov sa vyskytli 9 krát.

V priebehu týždňa boli na príslušné úrady nahlásené tri nelegálne skládky, ako aj 12 starých vozidiel. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tieto porušili 26 krát a šesť priestupkov sa týkalo poškodenia dopravných značiek.

Štatistika zásahov hliadok mestskej polície za sledovaný týždeň prezrádza, že najviac priestupkov a to 40 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Radlinského ulici. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 661 krát a 134 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Vietor opäť robil problémy

Silný vietor mal za následok strhnutý reklamný pútač na Púchovskej ulici v Rači vo štvrtok popoludní, či v ten istý deň nadránom spadnutý plot na Panenskej ulici v Starom Meste. Do príchodu hasičom hliadky mestskej polície tieto miesta zabezpečili a hasiči sa následne postarali, aby napríklad kusy plechu z pútača na Púchovskej ulici nepoškodili prechádzajúce autá, prípadne električky.

Práčovňa na cintoríne?

Vraj práčovňa na cintoríne. Aj takýto oznam mestskí policajti z Ružinova preverovali v utorok podvečer. Na cintoríne vo Vrakuni na Kaméliovej ulici si mala neznáma žena prať svoje veci a tieto sušiť po okolitých lavičkách. Policajti však poriadkumilovnú ženu aj s čistým prádlom na cintoríne ani v jeho okolí nenašli.

V nedeľu bolo zatvorené

V zbernom dvore na Dvojkrížnej ulici nebolo v nedeľu ani živej duše a bránka bola zatvorená. To zrejme nevedel neznámy človek, ktorý tu mienil odovzdať staré veci. Situáciu ten neznámy ale vyriešil svojsky. Namiesto toho, aby odpad odviezol späť domov a v zbernom dvore ho odovzdal v čase jeho prevádzky, jednoducho ho zanechal pred vchodom. Však nech sa niekto o neho postará – možno povedal si, keď odpad pred dvorom skladal.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 29.9.2015 / 29.9.2015

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.