Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2015

Dátum: 22.09.2015
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 14. septembra do 20. septembra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1530 udalostí. Medzi nimi bolo aj 252 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 863. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Sedemnásť priestupkov sa týkalo oblasti porušení pravidiel verejného poriadku. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 12 krát.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 143 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 28 krát. Jeden priestupok sa týkal porušenia pravidiel ambulantného predaja a trhového poriadku.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 33 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj 39 prípadov, kedy si motoristi trávnaté plochy zamenili za miesto parkovania pre svoje motorové vozidlo. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 44 ľudí.

V priebehu týždňa bolo na príslušné úrady nahlásených osem nelegálnych skládok, desať prípadov poškodenia dopravných značiek a štrnásť starých vozidiel. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 26 krát.

Najviac priestupkov sa v sledovanom týždni stalo na Múzejnej ulici a to 28. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 537 krát a 100 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Kde to vôbec bývam?

Aj takýto problém určite trápil istú pani, ktorá v utorok krátko pred polnocou nevedela nájsť vchodové dvere do jej bytu na Mierovej ulici. Nečudo! Dôvod straty orientácie v jej prípade boli nadmerné dávky alkoholu, ktoré predtým kdesi vypila. Uložila sa preto pred vchodom do iného bytu v dome o podlažie nižšie. Hliadka mestskej polície spiacu ženu prebudila a odprevadila k bytu, v ktorom skutočne býva.

Plyšové hračky nikomu nechýbajú?

Poriadny neporiadok pri stredisku Tallin na Stavbárskej ulici v nedeľu podvečer urobil zatiaľ ktosi neznámy. Hračiek, či iného neporiadku pri tomto stredisku našli mestskí policajti skutočne viac ako dosť. Pochopiteľne, znečistenie bolo oznámené príslušnému vlastníkovi tohto pozemku, teda mestskej časti.

Otvorená elektrická rozvodňa

Elektrická rozvodná skriňa navyše pod napätím je skutočne hrozbou najmä pre zvedavé deti. Jedna takáto bola aj na ulici Československých tankistov v nedeľu predpoludním v Záhorskej Bystrici. Skrinku  policajti mestskej polície dočasne zabezpečili tak, aby sa do jej vnútra niekto nepovolaný nedostal a samozrejme na túto situáciu upozornili aj príslušnú poruchovú službu elektrární.

 

 

  

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 22.9.2015 / 22.9.2015

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.