Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2015

Dátum: 08.09.2015
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 31. augusta do 6. septembra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1608 udalostí. Medzi nimi bolo aj 274 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 894. K zraneným ľuďom hliadky mestskej polície 8 krát privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci a v troch prípadoch spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku mestskí policajti počas týždňa riešili 23 priestupkov. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 149 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 43 krát. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 5 krát.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície riešili aj 35 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín, ako aj 52 prípadov, kedy si motoristi trávnaté plochy zamenili za miesta zaparkovania svojich motorových vozidiel.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 44 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov riešili 10 krát.

V priebehu týždňa boli zároveň nahlásené na príslušné úrady tri nelegálne skládky a sedem starých vozidiel. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 15 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili a riešili jednotlivé hliadky mestskej polície na Múzejnej ulici a to 48. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli použité 516 krát a 104 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

Nelka svoju škôlku napokon spoznala

Telefonát na číslo mestskej polície "159"  v stredu popoludní nasmeroval jednu z hliadok mestskej polície v Bratislave do Karlovej Vsi. Podľa oznámenia  tu malo totiž behať po ceste medzi zaparkovanými vozidlami ani nie trojročné dievčatko. Tú hliadka mestskej polície na ceste skutočne našla. Od malej škôlkárky sa policajti toho veľa nedozvedeli, preto spolu s pani ktorá ju našla, zobrali malú za ruky a pobrali sa do okolia hľadať jej rodičov, prípadne škôlku, do ktorej mohla chodiť. Tú po niekoľkých minútach aj našli. Ako sa ukázalo, dievčatko sa dostalo na cestu cez otvorenú bránu škôlky, ktorú predtým zabudli za sebou zatvoriť rodičia, ktorí si prišli po svoje ratolesti hneď popoludní. Neplánovaný popoludňajší výlet malej škôlkárky do blízkeho okolia sa našťastie dobre skončil.

S „ohnivou vodou“ to značne prehnal

V nedeľu vo večerných hodinách to značne prehnal s konzumáciou alkoholických nápojov istý invalidný bezdomovec pohybujúci sa pomocou vozíka. Ten z neho spadol na zem pred nákupným strediskom na Rovniankovej ulici a zranil sa. K zranenému mužovi hliadka mestskej polície privolala pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Záchranári ho na mieste ošetrili a neskôr posadili späť na jeho vozík. Ošetrenie v nemocnici tento muž odmietol a neskôr sa o neho postarali jeho kamaráti.

Injekčné striekačky na Beňadickej ulici

Šťastím možno povedať bolo, že tri plné injekčné striekačky na Beňadickej ulici nenašli deti, ale hliadka mestskej polície v sobotu popoludní. Samozrejme, tieto boli privolanými príslušníkmi policajného zboru zaistené a čo bolo obsahom týchto striekačiek, určí až expertíza ich obsahu.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.9.2015 / 8.9.2015

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.